Kako uštedeti prilikom organizacije venčanja?

Znamo da planiranje i organizacija najvažnijeg dana u životu ume da bude jako stresan, a često i skup zadatak za mladence. Počevši od zakupljivanja restorana za venčanja, dekoracija sale, venčanice, odela, benda koji će vam svirati, i brojnih drugih sitnica, dođete do cifre o kojoj možda niste ni razmišljali kada ste rešili da uplovite u bračne vode.

Zato, bez obzira na sve izdatke koje budete imali tokom organizacije vašeg venčanja, nudimo vam nekoliko načina kako da uštedite novac, a pritom napravite veselje kao iz bajke:

Smanjite listu zvanica

Opšte je poznato da mladenačku listu gostiju najmanje „kroje“ mladenci. To najčešće rade njihovi roditelji, pozivajući ljude koje godinama nisu videli. Za početak ne dozvolite vašim roditeljima da oni prave listu zvanica, već to uradite vaš partner i vi. Neka se lista sastoji od najbližih prijatelja, rodbine, kolega, i kada na istoj listi smanjite broj, odmah ste uštedeli novac.

Poslednjih godina, sve više mladenaca traži od gostiju da im potvrde do određenog datuma da li će prisustvovati veselju, jer je i to jedan od načina da uštedite novac, jer nećete morati da plaćate mesto, ukoliko neko od gostiju odgovori da neće doći. U slučaju da ne zatražite od gostiju da vam potvrde dolazak, može da se dogodi da neko u poslednjem trenutku reši da ne prisustvuje veselju, a vi ćete ipak morati da platite mesto za tu zvanicu.

Popust na restoran

Možda vam zvuči nemoguće, ali ovakve ponude zaista postoje. Vlasnici i menadžment pojedinih restorana za venčanja spremni su da mladencima izađu u susret i uz određeni popust naprave jeftiniju ponudu, koja će itekako biti ušteda za mladenački budžet. Raspitajte se kod „novopečenih“ mladenaca gde možete naći popuste, a mi vam možemo olakšati da uštedite vreme, smanjite pretragu, i prošetate do našeg splava Akapulko. Svakog meseca, kako bismo izašli u susret mladencima, pravimo popuste, pa ako ste u poslednjem trenutku zaprošeni i potreban vam je restoran, prošetajte do našeg splava Akapulko, ili nam se javite mejlom info [at]splavakapulko.rs, ili putem telefona na broj 063/ 22 01 11, jer na preostale termine za venčanja u avgustu, dajemo 10 odsto popusta. Nama je ovo mali korak, a vama će značiti puno.

Budite kreativni – uštedite na dekoraciji

Još jedan način da uštedite prilikom organizacije vašeg najvažnijeg dana, jeste da umesto da date novac na skupu dekoraciju, možete biti kreativni i napraviti svoju. Potražite pomoć prijatelja, porodice, kolega oko ideje i izrade dekoracije, sigurni smo da vas neće odbiti. Pojedini restorani, poput splava Akapulko, nude svoju dekoraciju, tako da je to još jedan način da smanjite svoje troškove. Isto važi i za pozivnice, umesto da ih kupite, napravite svoje – time ćete dati lični pečat svemu, a pritom i uštedeti.

Bitno je ko vam svira na veselju

Na bend koji angažujete za veselje ne treba štedeti, jer je muzika ta koja „diže atmosferu“ u ovakvim prilikama. Onda je jako važno da se potrudite da nađete bend za svadbe, koji će zadovoljiti vaše potrebe i pritom ćete i vi i vaši gosti dobiti najbolji provod koji ste do sada imali. Sa druge strane, mladenci se često odluče za bend koji ima više članova, pa je onda i njihovo angažovanje skuplje. Zato, ukoliko želite da uštedite novac, na vreme pronađite odgovarajući bend, ali ukoliko je moguće, pokušajte da nađete dobar bend koji sadrži manji broj članova.

Nadamo se da smo bar malo uspeli da vam skrenemo pažnju na neke bitne stvari.



Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *