Gde na Wellness u Vrnjačkoj banji?

Wellness spaja psihu, dušu i telo i savršen je način da svom životu dodate jedan novi kvalitet, da se oslobodite napetosti i stresa i da samim tim budete opušteniji. O Wellness-u se za sada kod nas u Srbiji ne zna baš puno, ali je činjenica da on postepeno postaje sve popularniji, naročito u banjskim centrima Srbije. Zbog porasta potražnje za odogovarajućim hotelima sa wellness i spa sadržajima, sve je više novootvorenih Wellness centara u Srbiji koji u velikoj meri unapređuju turističku ponudu naše zemlje. U ovom tekstu pozabavićemo se wellness sadržajima u jednoj od najpopularnijih i najpoznatijih banja u Srbiji – u Vrnjačkoj banji.

Specijalna bolnica „Merkur“

U sklopu Specijalne bolnice „Merkur“ gostima je ponuđena prvoklasna wellness i spa usluga, savršena za sve one koji žele odmor i relaksaciju u pravom smislu tih reči, za otklanjanje napetosti i oslobađanje od stresa.

U aqua centru „Waterfall“ možete na više načina uživati u vodenim sadržajima namenjenim opuštanju. Bazen u Waterfall-u napunjen je termomineralnom vodom i opremljen rekvizitima koji omogućuju razne oblike vodene masaže: virpulom, podvodnim top-masažerima, badi-džetom i veštačkim gejzirom.

Fintes centar „Merkur Gym“ nudi odlične uslove za trening i održavanje dobrog elana i kondicije. Osim slobodnog treninga, u njemu se sprovode i razni specijalistički programi pod nadzorom vrhunskih instruktora koji će vam pomoći da unapredite vaše fizičko zdravlje.

Pod upravom Merkura nalazi se i Wellness centar „Rimski izvor“, još jedno izvanredno mesto za relaksaciju i uživanje. Wellness i spa sadržaji za opuštanje su brojni. Ovde se možete relaksirati u termalnom bazenu sa podvodnim masažerima, turskom kupatilu, sauni. Ako želite intimniju atmosferu, odličan izbor su Kraljevsko i Kraljičino kupatilo. Takođe, u wellness centru „Rimski izvor“ svim gostima su na raspolaganju i razne vrste masaža. Ovaj wellness centar nalazi se u okviru objekta Rimskog kupatila, u samom središtu vrnjačkog parka, na samo nekoliko desetina koraka od banjskog šetališta Promenade. U istoj zgradi smešten je i Peloid centar „Limus Romanus“, gde svoje telo možete obradovati nekim od brojnih tretmana lekovitim mineralnim blatom (peloidom).

Wellness centar „IWA“

U „IWA“ wellness centru gostima je na raspolaganju korišćenje saune, parnog kupatila, frigidarijuma, đakuzija, solarijuma, tepidarijuma. Takođe, IWA centar nudi i više tipova masaža, kao i tretmana za podmlađivanje i ulepšavanje. Svi dani u sedmici su radni, uključujući i vikende. Do IWA centra se može lako doći. Nalazi se na svega 5 minuta hoda od centra Vrnjačke banje, u poznatom banjskom naselju „Raj“.

Sunny Hill Spa Resort

Ovaj prvoklasni spa resort nalazi se na lokaciji „Sunčani breg“, po kome i nosi ime. Objekat je udaljen svega nekoliko minuta lagane šetnje od centra banje. Idealno za sve one koji žele da pre nego što se podvrgnu nekom opuštajućem tretmanu prošetaju kroz prelepu Vrnjačku banju. U Sunny Hill-u možete učiniti puno toga za vaše telo, za njegovu revitalizaciju od posledica napornog fizičkog i umnog rada, i „napuniti baterije“ za vaša dalja profesionalna postignuća.

Ovaj resort može se pohvaliti odličnim Wellness i spa centrom sa virpul đakuzijem, saunom, turskim kupatilom, tepidarijumom, a gosti mogu uživati i u nekoj od brojnih masaža. Sunny Hill ima i svoj aqua park sa bazenima i raznim vodenim atrakcijama, koji je besplatan za goste hotela, dok se svim ostalim posetiocima naplaćuju dnevne ulaznice.

Hotel „Aleksandar“

Svi koji su bili gosti ovog hotela kažu da su se vratili kući prezadovoljni. U „Aleksandar Spa centru“ ponuđeno vam je korišćenje hidromasažnog bazena, đakuzija, finske saune, ruske banje, a za sve one koji žele još više, tu su i profesionalne masaže. Pored toga, hotel „Aleksandar“ nudi svojim gostima i razne kozmetičke tretmane za podmlađivanje i regeneraciju kože, kao i odlične anticelulit programe. Hotel je smešten u neposrednoj blizini centra Vrnjačke banje, na lokaciji poznatoj kao „francuski Monmartr“, zbog velikog broja vila sa elementima pariske arhitekture koje se tu nalaze.

Hotel „Cvetni konaci“

U samom banjskom parku, u bliskom okruženju izvora „Snežnik“, smešten je hotel „Cvetni konaci“, koji takođe nudi razne wellness sadržaje. Crveni konaci opremljeni su đakuzijem, saunom, parnim kupatilom, tepidarijumom, a u ponudi su i različite ručne masaže.Posted

in

by

Comments

One response to “Gde na Wellness u Vrnjačkoj banji?”

  1. Nina Avatar

    Sunny Hill su mi preporucili prijatelji, ali mi je drago da sam naisla na ovaj tekst, pa mogu dalje da istrazim opcije. Nisam iz VB, tako da mi svaki uvid znaci. Hvala!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *