Preparati za jačanje kose i protiv opadanja

Žene, čini mi se najveće bitke vode sa svojom kosom. Otuda i šaljiva ženska izreka “Kakva ti je kosa, takav ti je život”. S obzirom da joj se posvećuje toliko pažnje i renomirane kozmetičke kuće trude se da isprate sve trendove i potrebe današnjih dana. Tržište je obavijeno raznoraznim preparatima koji obećavaju bujnu i jaku kosu, ali nije baš uvek sve tako. Sigurno ste videle mnoge reklame koje nakon jednog pranja reklaminraju čudo, koje stvori određeni šampon, međutim ne nasedajte, potrebno je mnogo truda, snage i volje da se pronađe pravi preparat protiv opadanja kose, saboreje i peruti.

Kod žena je opadanje kose češća pojava, jer je njihova kosa izložena čestom uticaju jake toplote usled feniranja i uvijanja, kao i zbog čestog farbanja. Najbolje je birati blake i lagane šampone, sa pantenolom na prirodnoj bazi. Lično, i dalje vodim bitku sa opadanjem kose, jer mi je jako slaba, farbam se u svetlo i često je feniram. Čitavo malo bogatstvo sam potrošila dok nisam shvatila da prvenstveno moram negovati svoju kosu tako što ću pokušati da je zaštitim od loših uticaja i promenila sam način samog pranja.

Kosu je najidealnije prati zabačene glave unazad nikako ka napred. Odabrani šampon za jačanje kose je obavezan i mlaka voda, koja će delovati umirujuće na samo teme glave, kao i koren kose. Nežnim kružnim pokretima utrljavati šampon kojem smo ukazali poverenje. Nekoliko minuta se malo opustiti uz masažu glave kako bi se pospešila bolja cirkulacija. Nakon toga isprati takođe laganim mlazom mlake vode. Ne trljati kosu perškirom, već je samo obaviti peškirom nekoliko minuta da upije višak vode.

Najbolji preparati za jačanje kose koji sprečavaju njeno opadanje

Na početku naše iscrpljujuće borbe sa slabom kosom, prvo ćemo krenuti sa nekim najosnovnijim preparatima koji su i najpristupačniji. Sigurno ste čule da su dečiji šamponi veoma blagi te da je sa njima zdravo i preporučnljivo prati kosu upravo njima. Kosili dečiji šampon koristi dosta žena i iskustva su različita. Postoje žene koje su zadovoljne, vide promene na svojoj kosi, dok se druga polovina ne slaže baš sa njima. Koža glave odraslog čoveka, je dosta različita u odnosu na kožu glave bebe, te su im i same potrebe drugačije. Mlada koža deteta zahteva blage šampone koje je ne opterećuju, ali već kasnije potrebno je koristiti šampon u skladu sa svojim godinama. U svakom slučaju kosili beby šampon neće vam škoditi, te ako se dvoumite slobodno probajte, pa podelite svoja iskustva sa nama.

Nerilex je već ozbiljna medicinska linija koja je predstavila preparate protiv opadanja kose. To su šampon i losion koji su medicinski ispitani i većina korisnica ima samo reči hvale za njih. Najefikasnije je koristiti prvo šampon, a nakon toga losion. Ova dva preparata se međusobno dopunjuju svojim kvalitetima i kao takvi blago i efikasno deluju na koren, rast i jačanje vaše kose. Na ovaj način detaljno će se očistiti kako koža glave, tako i sam koren kose koji neće biti opterećen i moći će pravilno i brže da raste nova kosa.

Allin je takođe veoma efikasan medicinski preparat koji sam lično isprobala. Veoma je efikasan i što je jako bitno provereno prirodan preparat. Allin u ponudi ima nekoliko vrsta šampona, kao i losion koji garantuje bolji kvalitet kose i njen brži rast. Da bi kosa bila zdrava moramo je voleti, a u znak ljubavi možete joj pokloniti Crveni Allin šampon i losion. Za žene koje se godinama muče sa suvom i oštećenom kosom, ovo će biti najbolji poklon koji su mogle da dobiju. Losion ima malo ne prijatan miris, jer u s vom sastavu broji i beli luk, ali je zato proveren i kvalitetan. Losion je nanosi u večernjim satima i ostaje tokom noći da deluje na koren i teme. Ujutru je kosu potrebno oprati Allin šamponom. Ovaj tretman traje 10 dana nakon čega se napravi mala pauza i opet ponavlja postupak dok se ne dođe do željenog efekta.

Takođe šampon koji sadrži beli luk predstavila je Afrodita kozmetika. Šampon pomaže pri opadanju kose, čak se primeti i znatno veći volumen. Bliska prijateljica ga je koristila, ali nije bila preterano zadovoljna, jer su joj krajevi kose ostajali jako suvi nakon pranja. Jeste kosa bila meka, a teme neiziritirano, ali suvoća krajeva nije mogla da se sakrije, pogotovo na njenim plavim vlasima. Prvih mesec dana oduševljenje nije mogla da sakrije kada je ovaj šampon u pitanj, međutim kako je vreme odmicalo tako je zadovoljstvo jenjavalo, do te mere da se na kraju i perut pojavila. Opet, iskustva su različita ukoliko se neka od vas susrela sa afroditinim šamponom za opadanje kose, neka svoje iskustvo podeli sa nama.

Kada govorimo o prirodnim preparatima moramo spomenuti i marbo preparate za opadanje i jačanje kose. Ova kolekcija je 100 posto na bazi darova koji su stigli direktno iz prirode i obogaćuje i neguje kosu na pravi način. Pozitivni rezultati su zagarantovani pogotovu ako se koriste aktivator, losion i marbo šampon. Sva tri preparata obogaćuju kosu, jer su napravljeni od čistih prirodnih supstanci, te će i pozitivni rezultati biti brzo vidljivi. Ova linije je dermatološki ispitana i one dame koje ih prvi put kopriste mogu im pokloniti svoje besprekorno poverenje.

Alpecin i biokap su takođe šamponi koji su na dobrom glasu i mnoge žene ih koriste kako bi povratile sjaj i jačinu svoje oštećene kose. Alpicin je preporučljiv pogotovu u slučajevima gde je gubitak kose povezan sa genetskim uticajem, dok se biokap preporučuje više ženama čija je kosa izložena negativnim spoljnim uticajima. Oba šampona nailazila su samo na reči hvale od korisnica te još nije zabeležen negativan komentar o njima. Nadam se da među vama ima onih koji su ih isprobali, ako ne, onda se nadam da će vam ovaj tekst pomoći da se opredelite upravo za njih.

Još jedan u nizu proverenih preparata je poznati Fitoval šampon protiv opadanja kose. Šampon je veoma efikasan i baziran isključivo na problemu opadanja i bržeg rasta kose. Ja sam pila fitoval tablete u kombinaciji sa šamponom i zaista sam videla pozitivne efekte. S obzirom da godina vodim borbu sa takom i oštećenom kosom mnoge preparate sam isprobala. Trenutno mi u tome pomaže Fitoval kolekcija i ja sam zadovoljna. Negativne pojave nisu do sada zabeležene, a koža glave i kosa biće jednostavno preporođene i to za neverovatno kratak vremenski period.

Drage moje dame ako među vama ima onih koji imaju slične probleme kao i ja, a pritom im ne manjka strpljenja, volje i ljubavi onda sam sigurna da će vam tekst pomoći u odabirnu pravog preparata koji će vratiti radost i sjaj vašoj kosi.


Comments

One response to “Preparati za jačanje kose i protiv opadanja”

  1. Maka Avatar

    Meni je Kosili samo isušio kosu i ni najmanje pomogao. Imam povremeno problem sa opadanjem kose u veeelikoj količini, jedini šampon koji mi je iole smanjio to opadanje j Afroditin šampon od kprive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *