Najbolji šamponi za masnu kosu i protiv peruti

Veliki problem većini žena predstavlja prvenstveno borba sa masnom kosom. Kosa koja se brzo masti veoma je nezahvalna za održavanje i predstavlja ozbiljno opterećenje. Kosa bez života koja ima još i goste poput peruti, masna i oštećena kosa zahtevaju posebnu negu. Jednostavno dame koje vode ovakve bitke moraju se naoružati strpljenjem i pružiti malo truda.

Postoje mnoge stvari na koje se mora obratiti pažnja kada je masna kosa u pitanju. Način pranja kose pored odabira šampona naravno, mora biti veoma važan. Vruća voda ne treba nikako da se koristi, jer ona samo dodatno može da isuši vlas i pospeši pojavu peruti. Najviše će temenu naše glave odgovarati mlaka voda i blag šampon. Kako nam se kosa ne bi mrsila moramo koristiti i balzam ili neko pakovanje, ali posebno moramo obratiti pažnju na to da ove preparate nanosimo isključivo od sredine kose, nikako na koren i teme kako bi nam se kosa što manje mastila.

Generalno, kada je reč o masnoj kosi i pojavi peruti, žene moraju koristiti što manje preparata u što manjoj količini. Svi ti proizvodi predstaljaju dodatno opterećenje za vašu kosu i ne dozvoljavaju joj da diše. Sve u svemu rešavanje problema mora se početi odabirom pravog šampona.

Odabir odgovarajućeg šampona za masnu kosu

Šampon kojim ćemo tretirati kosu koja se preterano masti mora biti bez silikona i na biljnoj bazi. Preterano jaki šamponi samo će pružiti kontra efekat. Takođe žene greše i u tome što često u ove svrhe upotrebljavaju šampone koji su namenjeni za suve krajeve i oni nikako ne smeju da se koriste ukoliko je reč od masnoj kosi. Za žene sa masnom kosom najpreporučljiviji su blagi šamponi, bez sulfata i raznoraznih ulja. Svakakva eterična ulja koja se nalaze u mnogim šamponima samo će učiniti našu kosu još masnijom, te ih stoga i izbegavajte.

Loreal ima u ponudi sjajan šampon za masnu kosu koji sam lično isprobala i zabeležila fantastične rezultate. S obzirom na to da i sama vodim borbu sa masnom kosom, svakakve trikove sam pokušavala, ali bezuspešno. Jedno vreme koristila sam ampule koje je imala u ponudi valnea, ali nisam bila zadovoljna. Možda sam sa ampulama uspela samo malo da ublažim masnoću, ali na jako kratak period, a posle toga čini mi se da mi se kosa brže mastila. Na kraju sam pronašla biljni lorealov šampon koji mi je bio od velike pomoći. Njegov naziv je Loreal professional sensi balance i može se naći u bolje opremljenim apotekama.

Afrodita takođe ima fenomenalan šampon za kosu koja se bori sa viškom masnoće. Takođe i ovo je šampon na biljnoj bazi i vredi ga isprobati. U njegovom sastvu dominira kopriva, koja je od davnina poznata kao jako dobar prijatelj kose. Ovaj preparat koristila je moja bliska prijateljica koja mu je jako zahvalna na pomoći. Opet svako ima neka drugačija iskustva, te baš iz tog razloga treba zagledati mišljenja te se odlučiti za neki od preporučenih šampona.

Za Ervamatin šampon, kao i Vichy neosporivo je das u veoma dobri, te i da  kosi daju dodatni sjaj. Ovo su ispitani proizvodi i klinički i mnoge korisnice ih hvale, te sigurno nećete pogrešiti, ukoliko i njima ukažete svoje poverenje. Allin šamponi takođe jako su dobri i efikasni kada je zdravlje i lepote kose u pitanju. To su prirodne linije šampona bazirane isključivo na biljkama. Fantastične rezultate daje već nakon prvog pranja i to vam govorim provereno iz iskustva, jer sam i njega isporbala. Zeleni Allin je efikasan borac protiv masnoće i seboreične kože.

Šamponi protiv peruti

Perut je pojava sa kojom se bori veliki broj žena. Postoji pregršt preparata koji se na tržištu veličaju i mnogo obećavaju, dok je to u praksi malo drugačije. Morate biti veoma pažljive i strpljive ukoliko želite da se rešite u potpunosti nepodnošljive peruti. Da se ne ponavljam pranje kose takođe je bitno kao i kod masne kose, kao i kod one koja je u goste ugostila baš nametljivu perut. Hajde da nađemo najbolji i najlakši put da je se rešimo. To je svakako dobro i pažljivo odabran šampon protiv peruti.

Pre nekoliko godina primetila sam bele tačkice na crnoj majici. O ne, pojavila mi se perut, ali misleći da nije to ništa teško brzo ću je se rešiti. Iz svog iskustva kažem da ovaj put nije ni malo lak. Mnoge pogrešne staze sam prošla dok nisam naišla na pravu koja me je odvela do rešenja. U mom slučaju to je bio Eucerin Dermo krem šampon protiv peruti. Nakon borbe duge nekoliko meseci, najzad sam naišla na saveznika koji je mogao gordo da prkosi peruti i uništi je u potpunosti.

Što se tiče Sauma šampona znam nekoliko devojaka koje nikako nisu zadovljne njime. Šauma namenjena muškarcima protiv peruti imala je mnogo bolje rezultate, dok je ta linija za žene imala i neke neželjene pojave kao što su preterana masnoća ili previše isušena kosa. Opet napominjem da zavisi od osobe do osobe, ako i od kose do kose. Nećemo svi odreagovati isto na sve proizvode, zato su tu ovakvi članci da nam ukažu na iskustva drugih koji su ih isprobali.

S obzirom na današnjicu i vremena u kojima živimo, moramo napomenuti da većina ovih navedenih šampona imaju i jaču cenu, a ukoliko niste u mogućnosti da ih priuštite imamo i za to neprocenjivo rešenje. Šamponi koji su dosta ekonomičniji, a isto tako efikasni i hvaljeni od strane korisnica su palmolive i garnier šamponi. Ova dva proizvođača zaista su se potrudila da na jedan ekonimičan i efikasan način pomognu ženama koje godinama ne mogu da se reše peruti. Ovo su šamponi koji su takođe bogati samo prirodnim ekstratima, te garantuju kvalitet i što je najbitnije dobar rezultat.

Drage moje ja se nadam da je naš tekst uspeo da vas navede na pravi put koji će vas odvesti do najboljeg saveznika u vašoj borbi protiv peruti i masne kose. Znam, nije lako, ali morate biti strpljive i uporne, jer šta je zaštitni znak jake i zadovoljne žene nego lepa i negovana kosa. Osmeh na lice, pravi šampon u ruke i samo hrabro napred. Srećno.


Comments

One response to “Najbolji šamponi za masnu kosu i protiv peruti”

  1. Milena Avatar

    Volela bih da probam afroditin šampon, imam jako masnu kožu, kako lica tako i glave pa mi je masna kosa oduvek problem iako sam prešla tridesete. Probala sam Loreal ali ja nisam nešto bila oduševljena a i posle nekog vremena sam imala užasan svrab. Probala sam i razne medicinske varijante i ni jedna mi nije odgovarala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *