Jednostavna rešenja za ispucale pete

Svaka žena barem jednom se uhvatila u koštac sa ispucalim petama. Tokom zimskih dana je i oprostivo da se zanemare, ali leto nikome ne oprašta, pa se sa lepim danima uvek poteže i tema ispucale pete i kako ih se rešiti. Postoje mnogi preparati na tržištu u ponudi, koji nisu ni malo ekonomični, a s druge strane ni toliko efikasni da bi se trošili veliki novci na njih. Prema tome uvek postoji i prirodno, zdravo i ekonomično rešenje. Postoje razni uzroci ispucalih peta i koji god da je u pitanju pored toga što estetski nije lepo videti, ispucale pete mogu da budu i jako bolne. Mogu ih izazvati razna gljivična oboljenja, gojaznost ili loši klimatski uslovi koji ne odgovaraju koži.

Ukoliko se, drage moje, odlučite za neki prirodni lek, morate biti strpljive, jer naravno lečenje ne može biti okončano nakon jednog tretmana. Obično ih treba ponoviti nekolicinu puta kako bi se video trajni boljitak. Trudnoća takođe može da bude jedan od uzročnika ove nezgodne pojave, jer se tokom drugog stanja često dešava da je koža osetljiva i suva, te isto tako i sklona pucanju. Baš iz tih razloga nega stopala treba biti nešto na šta se u drugom stanju veoma treba obratiti i posvetiti puna pažnja. Nemojte razmišljati pogrešno, o ja sam trudna i nikog ne zanimaju moje noge. Zanimaju i te kako, a prvenstveno zbog sebe i deteta morate biti srećne i zadovoljne.kreme za pete

Recepti za prirodne kreme za pete koje same možete napraviti

Kada nešto same uradite i pripremite za sebe osećaćete se bolje, a još kad je to tako dobra stvar da će vas osloboditi od nelagodnih ispucalih pete, sreći nema kraja. Najzad ćete moći da zablistate u bilo kojoj obući, koja ističe vaše glatke pete. Da, da dobro ste pročitale, sve je to moguće uz pomoć prirodnih melema koji se prave od namirnica koje svako do nas manje više ima u svom domu. Znam da ste nestrpljive da vam otkrijem tajnu kako da ih pripremate te ćemo se odmah baciti na rad.

Krema za pete od meda

Sve što je potrebno pripremiti za pripremu ove zdrave i efikasne kreme je:

  • med
  • pomorandža
  • mleko

U jednu šolju meda dodaćemo kašiku punomasnog mleka i na kraju preliti sveže isceđenim sokom pomorandže. Sve to potrebno je dobro promešati, kako bi se dobila jednolična smesa. Ostaviti kremu da malo odstoji taman toliko koliko nam je potrebno da pripremimo pete za tretman. Opraćemo ih i dobro izribati kamenom za pete, nakon čega nanosimo na njih melem koji smo pripremile. Na petama bi trebalo da odstoji narednih 45 minuta koliko je potrebno prirodnoj kremi da deluje. Za to vreme možete i masarita pete kružnim pokretima kako bi se krema što bolje upila. Nakon toga isprati ih mlakom vodom.

Maska za pete od banana

Neki je nazivaju prirodnom kremom, neki odličnom maskom, ali kako god jedno je sigurno, a to je da je banana odlična u borbi sa ispucalim petama. Prirpema ovog melema je nikad jednostavnija. Biće nam potrebna samo jedna banana, koju ćemo dobro izgnječiti dok ne dobijemo kašu od nje. E ova mirisna kaša nije za jelo, već ćemo je nanositi kao kremu na svoje ispucale pete. Izgnječena banana trebala bi da odstoji na petama barem 15 minuta, nakon čega ćemo je isprati mlakom vodom. Ova odlična maska hidrira i vraća sjaj i elastičnost koži na našim petama. Potrebno je ponavljati je svakodnevno, narednih nekoliko nedelja i dugoročni pozitivni rezultati su zagarantovani

Krema od ružine vode i glicerina

Ružina voda u sebi sadrži vitamine A, B, D i E i kao takva veoma je korisna za pete. Još ukoliko joj se pridruži i glycerin stari dobri drug kože dobili smo pun pogodak. Potrebno je samo pomešati ove dve namirnice i dobićemo kremu koja će da deluje antibakterijski na naše pete, te ne samo da će biti lepe, već i zdrave i hidrirane. Krema se nanosi na pete uveče pred spavanje, te se preko njih obuje čarapa i ostavi se tako da prenoći. Osetićete čaroliju tek ujutru kada nakon prvog tretmana već vidite nepogrešivo dobre rezultate na svojim stopalima.maske za pete

Tretman za pete od pirinačnog brašna

Pirinačno brašno je odlično za ispucale pete i u kombinaciji sa još nekim namirnicama daje veoma efikasnu kremu koja rešava problem. Sve što je potrebno pripremiti je:

  • pirinačno brašno
  • jabukovo sirće
  • med

Sve navedene sastojke pomešati u jednu homogenu smesu i krema je spremna. Morate priznati jako malo truda, a rezultati zapanjujući. Ovu kremu naneti na oprane pete u nešto debljem sloju i ostaviti da deluje narednih 10 minuta. Pirinačno brašno sa snagom sirćeta i antibakterijskim delovanjem meda ukloniće sve mrtve ćelije sa naših peta i učiniti ih privlačnim i glatkim. Nakon isteka delovanja isprati toplom vodom.

Prirodne mešavine za ispucale pete

Limun je jedan od glavnih blagodeti prirode koji nam pomaže kod mnogih zdravstvenih problema. Isto tako limun će nam pomoći da ostanemo čile, osvežene i lepe. Kada su ispucale pete u pitanju biće nam potrebni samo limun, maslinovo ulje i voda. U lavor sipaćemo toplu vodu i u nju iscediti sok od jednog limuna i dodati kašiku maslinovog ulja. Noge potopiti u ovu vrsnu mešavinu i uživati narednih 15 minuta, nakon čega bi trebalo isprati pete mlakom vodom.

Soda bikarbona je namirnica koju većina nas ima u svom domu. Veoma ekonomična, a biće nam od velike pomoći u ovoj našoj avanturi otklanjanja ispucalih peta. Da bismo napravili mešavinu u koju ćemo uroniti naša stopala biće nam potrebno 3 kašike sode bikarbone i 4 l vode. Voda bi trebala biti vruća, te u nju dodati sodu bikarbonu koja će se odmah rastvoriti. U ovoj mešavini držati stopala narednih 15 minuta. Osušiti i kamenom istrugati pete nakon tretmana. Na kraju slobodno nažite pete nekom hidrantnom kremom koja vam odgovara i koju ste do sada koristili.ispucale pete

Drage moje bliži nam se leto. Koliko puta vam se desilo da ne možete obuti omiljene sandale, jer niste sredile pete. Znam bezbroj, i meni isto. Zato sada ne prepuštajmo ništa slučaju i pripremimo se na vreme, kako bismo zasijale u punom sjaju. Nadam se da ćete se opredeliti za tretman koji vam odgovara i svoje utiske podeliti sa nama. Uživajte.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *