Kako ukloniti fleke sa lica prirodnim putem

Razni nedostaci na našoj koži pojavljuju se usled negativnih spoljašnjih uticaja, ali i loših navika i loše ishrane. U borbi sa ovakvim problemima moramo biti strpljivi i uporni, jer se boljitak ne može videti nakon par dana. Veoma česta pojava su fleke na licu. Veoma su neprijatne vizuelno i u većem broju sa njima vode bitku žene, a ređe muškarci. Te fleke nekada mogu biti bele, a u nekim slučajevima tamne. Sve jedno koje se fleke pojave moramo se prirpemiti da će lečenje malo duže potrajati.

Čim primetimo ove nelagodne pojave na licu zapitamo se od čega mi se to pojavilo. Razlozi mogu biti različiti. Stres je jedan od vodećih razloga za mnoge probleme, pa tako i za ove promene na koži. Usled prevelike nervoze i mentalne napetosti može doći i do pojave akni, od kojih takođe mogu ostati fleke po licu. Isto tako od bubuljica ostaju fleke koje je jako teško ukloniti. Potrebno je koliko toliko  pokušati smanjiti stresne situacije, koje i kasnije mogu biti pogubne za naše zdravlje. Više kvalitetnog sna i manje nerviranja sigurno će blagodetno uticati na našu kožu.

U trudnoći žene su u vrtlogu sa hormonima. Hormoni naizgled bezazleni, ali mogu napraviti pravi mali dar mar u organizmu, te ostaviti i vidljive tragove na našem licu. Poremećaj hormona i pojava fleka na licu u drugom stanju naravno nije pojava koja se dešava svima. Svaka trudnoća je za sebe i svaka žena će se drugačije ponašati i osećati u tom period. Ukoliko organizam ostane bez vitamina C i B12 pojaviće se tamne fleke po licu žene, koja neće biti srećna zbog toga. Iz tih razloga potrebno je da void računa o sebi i svojim navikama, što uključuje i zdravu ishranu.

Neprivlačne fleke na licu nisu uvek samo estetski problem, već nam mogu pokazati i da sun am određeni organi u opasnosti. Pri lečenju ovog problema ukoliko se fleke ne povećavaju i ne menjaju svoju boju, reč je samo o estetskom problem, a ukoliko je situacija obrnuta može biti da nam je jetra ugrožena i treba se obratiti lekaru. Alergija je takođe uzročnik fleka i ne treba je nikako zanemarivati, jer u tim slučajevima može biti veoma opasna. Ukoliko se fleke pojave usled neke alergije takođe je potrebno obratiti se lekaru za pomoć.

Kako ukloniti fleke sa lica prirodnim putem

Narodni lek je uvek bio bolje, zdravije i isplativije rešenje, ali nažalost većina ljudi prvo ostavi mnogo novca za razne preparate dok se ne odluči za prirodu. Blagodeti prirode treba pustiti u svoj život i uživati u njima. Postoje mnoge namirnice koje koristi svakodnevno, a koje će nam pomoći kod uklanjanja fleka i učiniti našu kožu življom, zdravijom i lepošom. Većina ovih voća i povrća naravno mogu koristiti i deca, ali ipak je kod odraslih koža izdržljivija, pa se za svoje mališane posavetujte prvo sa pedijatrom, ukoliko imaju problema sa depigmentacijom kože.

Limunov sok je od davnina poznat kao odličan preparat za sve problem sa kožom. Limun je veoma efikasan kod izbeljivanja tamnih fleka, upravo zbog prisustva limunske kiseline. Bitna stavka kada je limun u pitanju, je da se mora redovno primenjivati kako bi došlo do boljitka. Osobe koje imaju veoma osetljivu kožu, najbolje je da limunov sok pomešaju sa dve kašike meda, kako bi malo ublažili kiselinu i izbegli neprijatno peckanje na licu. Preporučljivo je i jednostavno iseći limun na manje komade i trljati njima problematična mesta na kojima se nalaze fleke.

Dobri stari peršun je neizostavna namirnica koja se vekovima unazad koristi za mnoge bolesti, a uža specijalnost su mu bolesti upravo kože. Istraživanja su dokazala da je peršun odličan za uklanjanje i svetlih sunčanih i tamnim pega. Od njega mogu se praviti maske za lice ili pak losion kome kako više odgovara.

Maska za lice od peršuna

Pravljenje maske za lice od peršuna je krajnje jednostavam čin. Potrebno je samo pripremiti 2 kašike mlevenog peršuna i naneti ga na lice, koje smo prethodno oprali i očistili. Nakon pola sata isprati masku mlakom vodom i redovno ponavljati ovaj postupak kako bi se fleke i pege u otpunosti uklonile.

Losion od peršuna

Takođe jedna moćna tečnost koju je više nego lako pripremiti. Za losion nam je potrebno 25 grama lista peršuna i 2 dcl vode. Staviti zajedno da se kuva, a nakon rvog ključa ostaviti da odmori pokriveno sve dok se ne ohladi. Procediti i dodati 3 dcl mineralne vode.Ovaj zdravi losion koristiti uveče i ujutru, a čuvati ga u frižideru.

Krompir je povrće koje se svakodnevno koristi u našoj ishrani, a da li ste znali koliko je njegov sok delotvoran za kožu? I ja sam se iznenadila. Sok od krompira veoma je efikasan kod izbeljivanja kože lica i samim tim uklanjanja fleka, što mu omogućava enzim koji se nalazi u njegovom sastavu. Najbolje je izrendati krompir i naneti ga na oprano lice. Uz krompir efikasno je dodati mu jednu kašičicu maslinovog ulja i malo mleka i na taj način dobiće se jedan zdrava maska koja ne samo da će da posvetli pege i fleke, već će kožu učiniti elastičnom i mlađom.

Zelena glina je čudovorna za lepotu kože. Od nje se prave mnoge maske i losioni, kako za lice, tako i za cello telo. Maske za lice od zelene gline u kombinaciji sa nekim namirnicama pokazale su se kao veoma efikasne za uklanjanje fleka sa lice. Potrebno je dve kašičice gline, kašičica meda. Pomešati ih pa im pridružiti ricinusovo ulje i malo maslinovog. Potruditi se da dobijete finu smesu koja nije retka i naneti je na očišćeno lice. Ovako pripremljenu masku postaviti na licu narednih desetak minuta i zatim je ukloniti mlakom vodom. Iznenadićete se koliko će koža biti mekša i glatka nakon samo jednog tretmana ovom maskom, ali za uklanjanje fleka trebaće malo duži period.

Uz pomoć Gavez biljke takođe se može doći do lepe i zategnute kože bez fleka i bora. Zanemarite kozmetičke ponude kojih je zaista previše i same pripremite mast koja će biti vaš saveznik u ovoj borbi. Pripremite malo svinjske masti i jedan koren gaveza, koji je potrebno iseckati što sitnije. Stavimo zajedno na vatru i čim mast počne kipiti sklonimo. Ova maska mora da odmori ceo jedan dan, nakon čega se ponovo zagreva i cedi kroz gazu ili dečiju pelenu, posle čega je mast spremna za upotrebu

Za uklanjanje fleka ili drugih nepravilnosti sa lica najvažnije vam je strpljenje. Budite uporne i istrajaćete sigurno u tome, a darovi prirode su tu da vam u tome pomognu.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *