Idealna šminka za plavuše

Veličanstvena plava kosa pružiće mnogo našoj ženstvenosti, a za uzvrat neće mnogo šminke zahtevati. Žene plave kose inače ne bi trebale imati na licu previše šminke i to bi, bez obzira na ten trebali biti neki topliji i nežniji tonovi.Kao plavuša čije lice krase zelene oči, mogu da potvrdim da mi je od make up-a za dnevnu varijantu i više nego dovoljna maskara i malo mekog pudera, kako bi plenila svojim pogledom. Ipak postoje neka određena pravila i trikovi za dame koje vole malo više da se posvete šminkanju od mene.

Nisu sve plavuše istog tena i iste boje očiju, a ni ne postoje dve identične nijanse plave kose, te samim tim ne mogu se ni sve one šminkati baš na isti način. Oči naravno uvek trebaju biti najizražajnije, kao i obrve. Jako je važan oblik i boja obrva kada je celokupan vizuelni doživljaj lica u pitanju.

Jedan od najvećih trendova današnjice jeste plava kosa i tamne obrve. Ovaj nesvakidašnji, a sve popularniji trend zahteva ipak određenu šminku, ali zaista funkcioniše i učiniće sve da ne ostanete nezapažene. Isprobala sam i ovo i iz ličnog iskustva mogu da vam kažem da je zaista fantastično samo treba odvojiti malo vremena i truda, za ovaj savršen look. U ovom slučaju trepavice moraju biti veoma izražene, te ako se odlučite za ovu varijantu obavezno se naoružajte dobrim i kvalitetnim maskarama. Idealne boje maskara za plavuše sa tamnim obrvama su crna i braon. Upustite se slobodno u ovu smelu avanturu, samo pazite da ne preterate, jer baš jako crne obrve mogu napraviti baš kontra efekat, koji niko ne želi.

Koja šminka je najbolje rešenje, odrediće boja tena i očiju

Skoro svakoj plavuši za dnevne varijante biće dovoljno jako malo šminke.  Laganija senka, malo maskare, rozikasto rumenilo i neutralni topao ruž biće sasvim dovoljni da zavodljiva plavuša zablista tog dana. Međutim kada pogledamo boju tena i očiju tu već moramo napraviti neke razlike kada su nijanse u pitanju.

Plave oči kod plavuše same po sebi zrače i privlače, a još kada se pravilno istaknu dobrom šminkom to će biti pravo nebesko savršenstvo. Za ove lepe oči najidealnije će biti sive, bele, ljubičaste i srebrne boje senki za oči. Idealno bi bilo ukoliko bi one imale i svetlucavih primesa. Ukoliko u paketu sa plavim očima ide i svetao ten obavezno je roze blago rumenilo i neutralni sjaj za usne, dok će taman ten zahtevati samo malo osnovne baze pudera ili malo bronzera. Bez obzira na nijansu tena sve plavuše sa plavim očima trebale bi se više opredeljivati za braon, nego za crnu maskaru.

Dame kojima se ispod obrva kriju smeđe oči mogu se više poigravati sa bojama. Njima će idealno pristajati siva, srebrna, boja šljive, zelena i tamno plava senka za oči. Ako je reč o svetlo plavoj kosi koja je u družbi sa smeđim očima, ponosna vlasnica istih biće takozvana “hladna plavuša”, kojoj pristaju hladniji tonovi šminke. Kada su nanele odgovarajuće boje na svoje kapke red je da braon oči naglasimo još više maskarom kako bi mamile druge poglede. U tome će najbolje pomoći plava tirkizna ili jako crna maskara.

Pored standardnih plavuša kako ih ljudi nazivaju, postoje i plavuše koje imaju crveni pigment. Postoji takođe i nepisano pravilo das u to u većini slučajeva žene čiji su glavni adut crne oči. Da bi naglasile svoju senzualnost ovakve plavuše najbolje bi bilo da koriste zelene tonove senki za oči, i jako izražajnu maskaru, koja će vizuelno pojačati prodornost njihovog pogleda.

Crveni ruž na usnama jedne plavuše

Kada postavite pitanje kome stoji crveni karmin, većina odgovora bi bilo ženama sa plavom kosom, ali kako nisu sve plavuše iste tako ne mogu ni sve deliti ovu titulu. Kažem titulu, jer je jako malo žena, koje zaista smelo i na pravi način mogu poneti ovu boju ruža.

Plavušama sa tamnijim tenom mnogo će više pristajati crveni ruž, nego devojkama koje su svetlije. Bakarne nijanse crvenog karmina idealne su za tamnopute plavuše, a plavuše sa svetlijim tenom ukoliko se baš opredele za ovu boju najbolje je da to budu neki tonovi crvenog koji vuku na ljubičasto.

Obavezno budite krajnje pažljive kada nanosite ovakav ruž, jer ukoliko ga nanesete pogrešno nećete dobiti nikakav efekat, a razočarenje ne želite sigurno. Verni drug crvenog karmina je olovka za usne u istoj boji, koja će biti od velike pomoći kada je isticanje usana u pitanju. Mat varijante crvenih karmina veoma su popularne u današnje vreme, ali u tom slučaju usne moraju biti hidrirane i zdrave, kao i pune. Ako na tanke usne silno želite crveni karmin, iako bi topliji tonovi bili bolji izbor, morate pripremiti i sjaj za usne, koji ćete naneti na sredinu usana kako bi one izgledale malo punije.

Drage moje dame plave kose, nadam se da su vam prethodni redovi bili od pomoći da pronađete prave nijanse kako biste još više istakle svoju lepotu. Iskoristite sve svoje ženske trikove. Istaknite oči, jer oči su ogledalo duše, u drugi plan stavite svoj dekolte i pustite kosu da je vetar nosi. Hodajte ponosno i zanosno i verujte u sebe, jer ako ne volimo sebe nećemo ni druge. Do sledećeg druženja, uživajte!


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *