Farbanje kose u, uvek popularnu, plavu boju

Uvek popularne i u trendu, dame sa plavom kosom, plene svojom ženstvenošću i lepotom. Većinu stvari o bojenju kose u plavo mogu da vam ispričam iz ličnog iskustva, jer godinama u nazad bojim kosu u ovu boju i ponosno mogu reći da je ona mo j zaštitini znak. Plava kosa veoma je zahvalna i za kombinovanja sa frizurama, sa šminkom i sa garderobom, samo treba pronaći nijanse koje odgovaraju vašem tipu kose i voleti je. Jednostavno je, farbanje kose u bilo koju plavu boju nikada neće izaći iz trenda. Nijanse plave boje su svetlo plava, srednje i tamno plava.

Kod odabira nijanse morate obratiti pažnju i na svoje pigmente, kako bi ostale bez žutog tona koji ni jedna dama ne priželjkuje. Postoje mnoge nijanse plave kose, a na vama je da odlučite koja će vam najbolje pristajati. Naravno uvek se i plava kosa može osvežiti pramenovima, kako standardnim, tako i ombre koji su sada veoma popularni. Takođe jedan od trendova ove godine biće plava kosa sa tamnim izrastkom. Ova varijanta ne stoji baš svakome pa je najbolje ukoliko ste se opredelile za ovu varijantu, popričate i sa nekim stručnim licem, jer će iskusni frizer ipak najbolje znati šta činiti sa vašom kosom.

Moje lično iskustvo sa tamnijim izrastkom je jako dobro i mogu vam reći da je ovakav način farbanja veoma lagan za održavanje i ne zahteva nikakvu posebnu negu. Svaka frizura dobro će se uklopiti, čak i ona neobavezna i opuštena. Ukoliko niste stigle da operete kosu recimo malo pene za kosu rešiće stvar, a taman izrastak i kontrast koji se preliva na vašim vlasima, učiniće da vaša kosa i dalje izgleda svežije. I što je jako važno ne morate brinuti o izrastku.

Pramenovi na plavoj boji kose

Pramenovi oplemenjuju i naglašavaju već postojeću boju vaše kose. Pramenovi boje meda na svetlo plavoj nijanisi izgledaće nežno i prirodno, a posebno se preporučuje ovakva promena nakon letnjih meseci kada je plava kosa najizloženija lošim uticajima toplote i vode. Vizuelno pramenovi boje meda učiniće da tanka kosa izgleda zdravije i odavaće utisak većeg volumena.

Tamni pramenovi na plavoj kosi najpre će vam se učiniti, kao loša ideja, međutim ne mora da znači da je u svim slučajevima tako. Ukoliko ste ponosna vlasnica srednje plave ili tamno plave kose možete se upustiti u ovu avanturu, ali opreyno. Tamniji pramenovi ne trebaju biti ni pretamni u odnosu na već postojeću boju. Ovu varijantu najbolje je da prepustite iskusnom frizeru koji će senčenjem tamnim pramenovima vašu frizuru dovesti do savršenstva.

Za smelije dame ipak se ostavljaju i nešto ekstremnije kombinacije kao što su crveni, roze i crni pramenovi. Kada su u pitanju crni i crveni pramenovi, morate imati mnogo volje za eksperimentisanjem, ali uspevaju isključivo na tamno plavoj kosi. Dakle ukoliko imate svetlo plavu kosu ovu varijantu bolje je da ne pokušavate. Ličnog iskustva imam kada su roze pramenovi u pitanju. Oni mogu zaista izgledati toplo i sufisticirano na kosi ukoliko se pravilo urade. Moji roze pramenovi na srednje plavoj kosi dali su mi jednu višu liniju ženstvenosti i samopuzdanja, jer mi je kosa i vizuelno delovala punije. Pramenovi su bili svetlo roze boje i savršeno su se pretapali sa mojoj plavom kosom. Ukoliko volite novitete i avanture, isprobajte nećete se pokajati, sigurna sam.

Dakle kombinujte nijanse i različite debljine pramenova na svojoj frizuri. Uživajte u svetu boja koje se prelivaju i otvaraju vam nove vidike. Osećajte se osvežene i svoje, uz malo pozitivne promene.

Održavanje i nega plave kose

Na daleko je poznato da bojenje u svetlije boje više oštećuje kosu ili se barem samo više primećuje. Oštećena plava kosa biće veoma primećena i izgledaće bezživotno i tužno. Iskrzali krajevi nisu prijatelji ni jedne žene, te se same trebamo potruditi da održimo jakom i zdravom i pored farbanja. Plava farba jeste jaka, ali ukoliko se kod kuće same farbate možete jednostavno farbi i hidrogenu pridružiti i regenerator, što ja uvek činim pri svakom farbanju. On će u velikoj meri ublažiti supstance koje loše utiču na našu dlaku.

Postoje mnogi preparati za oporavak kose od silikonskih kapi do raznoraznih maski, ali ja sam do idealne kose došla isključivo prirodnim putem, tako što sam sama pravila maske za svoju plavu i ispucalu kosu. Možete same kombinovati sastojke kao što su jaja, maslinovo ulje, med i bananu koji su jako hranljivi i učiniće pravo čudo za vašu kosu. Pozitivne rezultate primetićete već nakon prvog nanošenja.

U trudnoći kosa mi je zaista izgubila sjaj, te sam je u tom periodu malo odmorila. U početku sam koristila samo preliv, a kasnije ni to jer sam zaista izgubila na živosti svoje vesele kose. Tada sam spas našla u masci, koju sam takođe sama pripremala, od avokada i maslinovog ulja. Kombinacija ove dve namirnice preporodila mi je kosu i vratila joj izgubljeni sjaj. Ovo naravno ne znači da ne trebate da se farbate u trudnoći, ukoliko vam je kosa zdrava i jaka, kao što ste možda načule u mnogim takozvanim babskim pričama. Opustite se i radite sve što prija vama i vašem telu.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *