Idealna šminka uz crnu kosu

0

Crna kosa sama po sebi zrači nekom posebnom ekstravagancijom i stilom, ali da bi make up uz nju bio pravi pogodak ipak morate biti obazrive. Ukoliko je šminka previše blaga ili pak previše naglašena nećete dobiti željeni efekat. Generalno žene sa crnom kosom bi uvek trebale imati šminku na licu kako bi njihov izgled u kombinaciji sa njihovom bojom kose plenio. Naročito ukoliko crnokosa dama ima beo ten morala bi biti našminkana, jer njeno belo lice naspram crne kose delovaće previše kontratno.

Naravno ne može se sve ni generalizovati samo po boji kose, te postoje mnoge varijante kada je šminkanje u pitanju. Naspram boje očiju, boje tena, konture lica i drugih parametra koji će odrediti koji je make up najbolji za ženu. Isto tako uvek imajte na umu da lepota pleni iz duše, te nikako nemojte stavljati šminku koja vam ne prija. Šminkajte se prvenstveno onako kako vašoj ličnosti odgovara, a nadam se da će vam naši saveti samo pomoći u tome.

Nekoliko pravila kada je u pitanju šminka za crnokose

Žene koje nose crnu kosu, a imaju taman ten i crne oči uglavnom bi se trebale opredeliti za jaču šminku. One ne moraju čekati noćni izlazak da bi se izrazito našminkale, jer će njima to pristajati i kao dnevna varijanta, dok sa damama koje imaju svetao ten nije isti slučaj, one moraju kombinovati.

Crnokose sa tamnim tenom mogu se slobodno opredeliti za pink roze, tamnu boju malina, ljubičastu, braon, plavu ili zelenu boju na očima. Sve ove boje tamnim crnokosama istaćiće oči na jedan snažan, a opet ne toliko napadan način. Uz ove boje na očima ne zaboravite da stavite i bronzer i spremne ste da zasijate u punom sjaju.

Crnokose dame za svetlijim tenom danju bi se trebale opredeljivati za neke svedenije tonove, dok se za noćne varijante mogu poigravati sa vamp tonovima. Svetlijim crnkama senka za oči preko dana neće biti potrebna dovoljna je samo baza i crni kreon za oči koji će savršeno istaći oči ali i crne obrve koje takođe trebaju biti naglašene, naravno ne previše. Uz sve ovo fantastično će se uklopiti svetlije rumenilo i obavezno sjaj koji će pleniti šarmom sa vaših usana.

A kada padne noć i počnete se spremati za izlazak možete biti smelije kada je odabir šminke u pitanju. Na oči žene sa svetlim tenom mogu staviti roze, crvenu ili bordo, koje će se savršeno uklopiti uz neku dobru maskaru i nežnije rumenilo. Karmin ne mora biti prejak ni noću, biće dovoljne smelije senke na očima.

Bez obzira da nijansu tena plave oči će se, kao i zelene oči savršeno uklopiti sa crnom kosom. Zelene oči crnke ne zahtevaju preteranu šminku, jer su same po sebi efektne. Odlično će se slagati sa prirodnim tonovima i smeđom olovkom za oči. Usne u tom slučaju mogu biti svetlije roze. Ni u ovom slučaju nećemo izostaviti blago rumenilo, koje će upotpuniti njen look. Slična pravila važe i za crnokose sa plavim očima, samo što one mogu sebi dozvoliti i upotrebu zelene i nekih tamnijih boja.

Kada govorimo o boji očiju ne smemo izostaviti ni braon oči, koje su kod crnki najčešće. One se jednostavno mogu istaći takođe nekim prirodnijim varijantama kao što su senke braon, zelene ili nežno roze boje. Bilo bi poželjno u ovom slučaju obavezno koristiti crnu olovku za oči kako bi oči bile još naglašenije. Ovakvu kombinaciju na lice smeđooke crnke oplemeniće bronzer i suptilnija varijanta na usnama, kao što je na primer sjaj za usta u boji kože.

Kome stoji crveni ruž u svetu crnokosa

Crveni karmin je generalno uvek bio zanimljiva tema kada je šminkanje u pitanju. Mnoge devojke se pitaju zašto meni ne stoji crveni karmin? Postoji jedno pravilo kada je crveni karmin u pitanju, a to je da se nanese samo on pre nego što se stavi na lice išta drugo od šminke. Ukoliko tada stoji dobro i uklapa se sa tenom, uvek će stajati.

Mnoge dame crne kose misle da će im odlično pristajati ova boja karmina samo zbog boje kose, što nikako nije tačno. Jeste nadaleko poznato da crnaka odlično stoji crveni ruž, ali mora se obratiti pažnja na nekoliko stvari. Crneki ruž na crnaka koje su vlasnice svetlijeg tena  neće pristajati nikako. Izgledaće umorno kada se nasmeju, a isto tako odavaće utisak prevelikog kontrasta na licu, dok će se tamnopute crnke ovde snaći malo bolje. S obzirom da one inače trebaju da nose naglašeniju šminku i crveni karmin će se savršeno uklopiti u njihovu priču.

Crnokose žene sa tamnijim tenom mogu se isto tako opredeliti i za tamniju varijantu crvenog karmina, koja će njihove usne učiniti veličanstvenim i vizuelno većim. Takođe bez obzira što se uklapate u boju tena i boju kose, isto tako imajte na umu da neodoljivi crveni karmin najbolje stoji ženama koje imaju punije usne, dok je osoba sa tanjim usnama bolje da se opredele za neke svetlije tonove karmina.

Još jedan koristan savet za žene koje plene crnom kosom je da, ukoliko se opredele za crveni karmin, u tom slučaju ne naglašavaju previše svoje oči, jer tada zaista nema potrebe. Crveni ruž u kombinaciji sa malo rumenila i maskare biće dovoljno efektan da plenite i zavodite gde god se pojavite.

I drage moje crnokose još jedan savet kod nanošenja crvenog karmina – ne činite to ukoliko su vam usne ispucale, jer svakao tada neće lepo izgledati. Ukoliko im fali hidratacije, posle nanošenja ruža namažite blago balzam za usne i sačekajte da ga skroz upiju. Pre nanošenja samog karmina obavezno prvo nanesite olvku za usne iste boje, kako biste što pravilnije namazali crveni ruž.

I za kraj mi ostaje samo da vam kažem da se nadam da sam vam pomogla u odabiru odgovarajućeg make up-a. Pustite svoje crne uvojke da lepršaju i samouvereno govorite pogledom, jer to sada možete, imate neverovatne moći kada su vaše oči istaknute na pravi način.


loading...


Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!