Šminka za smeđokose dame

0

Smeđokose devojke i žene ne moraju preterano da brinu od svome make up-u, jer u zavisnosti od boje očiju, tena pa čak i raspoloženja može da zavisi vaša šminka. Smeđa kosa inače nije zahtevna ni kada su frizure u pitanju, pa samim tim i odabir šminke uz nju nije komplikovan. Pretapanje nijansi i tonova postaće vaša specijalnost ukoliko ste skoro postale brinete, pa sad razmišljate od šminkanju.

Kao i kod ostalih boja kose i kod smeđe kose pre šminkanja treba obratiti pažnju i na obrve. Uz određene nijanse i vaš ten neće vam odgovarati baš svakakve obrve. Ton obrva potrebno je da bude jednu nijanu svetliji od vaše kose. Crne obrve dolaze u opticaj kod tamnih brineta ili jake noćne šminke.

Dakle drage moje brinete možete eksperimentisati sa bojama i stilom šminkanja. Sigurna sam da nećete pogrešiti samo ćete vremenom izgraditi svoj stil koji će vas stalno pratiti. Naravno budite umerene, jer nema potrebe za preterivanjem ni u čemu pa tako ni u šminkanju. Pokušajte da uz svoju smeđi kosu i neke trikove izgledate što prirodnije i sa šminkom.

Odabir šminke prema tenu i boji očiju

Zavodljive brinete koje imaju svetao ten i tamno braon oči ne moraju preterano da brinu koju će šminku staviti, jer im većina tonova lepo stoji. Na njihovim očima fantastične će biti roze, zlatna, plava, tamno siva, žuta, narandžast, tirkizna, ljubičasta i crvena boja. Sve ove boje ove brinete mogu kombinovati i isprobavati u zavisnosti od svog raspoloženja i povoda.

Brinete svetlog tena, ali sa svetlijim braon očima mogu se prepustiti svetlo sivoj, ljubičastoj. svetlo rozoj, narandžastoj i plavoj boji senki. Smeđe oči usuštini veoma su lake za isticanje, pa tu možete svojoj mašti slobodno pustiti na volju, dok će plave oči biti malo zahtevnije. Ponosne vlasnice plavih očiju istaćiće ih u prvi plan najpre plavom, teget, roze, ljubičastom, krem, braon i crnom bojom.

Neodoljive smeđokose koje veoma gordo nose svoje zelene oči, koriste ih kao glavno oružije za zavođenje, te moraju dosta obratiti pažnju na njih. Idealna šminka za zelenooke brineke biće boje lešnika, boje šljive, bakarno zlatna i zelena boja. Ukoliko govorimo o zelenookoj dami, koja pritom ima i taman ten, biće joj potrebno jako malo šminke, jer je sama po sebi veoma senzualna i mistična.

Senke za oči se menjaju po bojama i najansama, ali ima nekih trikova koji su odlični za sve brinete. I tamna i svetla put odlične su za nežno bebi roze rumenilo, na primer. Dok će se sve oči bez obzira na senku fino istaći tako što će se staviti braon olovka na koren trepavica i lagano razmazati, a usne po mogućstvu isto da budu u što nežnjem tonu. Ukoliko se ipak spremate za noćni izlazak dodajte i malo alajnera crne ili tamno braon boje. Trepavice namažite kvalitetnom maskarom i uživajte u noći.

Naglašene obrve igraju veoma važnu ulogu kada je u pitanju šminjkanje očiju kod devojaka i žena koje imaju smeđu kosu. Što su obrve naglašenije to će se više pažnja skrenuti na gornji deo lica, ali opet ne treba ni preterivati i preterano ih naglasiti da budu tamnije od nijanse vaše kose. Sa fino izdefinisanim i istaknutim obrvama i oči će izgledati još fantastičnije o kojoj god boji da se radi. Luk obrva takođe je veoma bitan i potrebno je dovesti ga do savršenstva kako bi se sakrili svi nedostaci na licu.

Kome stoji crveni karmin

Kada govorimo o brinetama bilo svetlijim ili tamnijim crveni karmin će uglavnom biće dobro rešenje za njih. Istaći će senzualnost njihovih usana i učiniće ih prosto neodoljivom. Ukoliko posedujete tanke usne možda je bolje da se opredelite za neke roze tonove, dok će brinetama sa punijim usnama pored crvenog karmina biti potrebna i olovka u istoj boji, koja će biti od velike pomoći u nanošenju crvenog karmina.

Iako smeđokosama odlično stoji ova boja karmina ipak moraju biti pažljive kada ga nanose. Ukoliko vam usne nisu baš hidrirane pre nanošenja ruža stavite malo balzama za usne i ostavite da deluje. Zatim prvo nanesite olovku na konturu usana, a ukoliko želite biti sigurne u postojanje svog karmina slobodno po celim usnama nanesite olovku, pa preko nje crveni karmin. Na kraju papir naslonite na usne kako biste se rešile viška karmina i njegovog razmazivanja.

Zavodljive i neodloljive smeđokose, nadam se da sam vam pomogla u odabiru prave šminke za vas. Prepustite se svojim osećajima i čulima, kada su srce i duša zadovoljni svaki make up će biti odgovarajući.


loading...


Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!