Uvek aktuelni pramenovi boje meda

0

Pramenovi su oduvek predstavljali pravo osveženje za svaku ženu, koja želi promene. Iz sezone u sezonu pramenovi boje meda uvek su aktuelni i vizuelno jako lepo izgledaju i na kratkoj i na dužoj kosi. Kratka kosa koja se osveži na ovaj način odavaće osećaj da je duža, pogotovo još ako su to tanki pramenčići. Ova vrsta farbanja kose uvek je dozvoljavala određenu doze mašte i kada su nijanse u pitanju, kao i načini na koji se rade.

Kada je duga kosa u pitanju najbolje je da se poveri nekom profesionalcu koji će to učiniti na pravi način, dok se sa kraćom kosom možemo usuditi i same kod kuće. Na plavoj kosi pramenovi boje meda deluju kao da je kosa iznijansirana i veoma su prirodni, dok se baš na crnoj kosi i ne preporučuje ova varijanta. Generalno pramenovi će učiniti već postojeće frizure, koje su iz nekog razloga postale monotone, življim, prirodnijim i vedrijim, a samim tim i žena će se osećati preporođeno.

U poslednje vreme ombre pramenovi veoma su zastupljeni, traženi i popularni. Za ovakvu vrstu pramenova morate otići kod dobrog frizera u kojeg imate poverenja, kako bi se napravio neprimetni prelaz, jer je ovo osetljiv način kada su krajevi tamniji u odnosu na gornji deo kose. Na smeđoj kosi ombre su se pokazali kao najbolja varijanta, koju zaista možete kombinovati na mnoge načine, kako sa veličinom tako i sa nijansama. Boja meda osvežiće smeđu kosu i daće joj neverovatan sjaj.

Pramenovi boje meda kod kuće

Ukoliko nemate dugačku kosu i želite sami da uradite nešto za sebe, nećete se pokajati ukoliko se odlučite za nepogrešive pramenove boje meda. Sve što će vam biti potrebno, osim želje za promenom, su malo vremena, malo novca i naravno volje i želje za tim. Oko odabira nijanse za pramenove boje meda najbolje je da se konsultujete sa nekim ko ima više iskustva i krenete u avanturu.

Kada ste našle nijansu, biće vam potrebni i hidrogen i regenerator za kosu. Lično imam fenomenalnih iskustava sa kućnim farbanjem na plavoj i smeđoj kosi, te ako se pramenovi rade na tamnoj kosi možda je bolje da se obratite frizeru kako ne bi došlo do nekih neželjenih efekata, kao na slici ispod.

Postupak je isti kao i za klasično farbanje, kada se u plastičnu posudu stavi farba, hidrogen i regenerator. Regenerator je u ovom slučaju veoma važan, jer će on ublažiti jačinu farbe i na taj način manje oštetiti kosu.

Kosa se podeli i farba se pramen po pramen koji je potrebno umotati u aluminijumsku foliju. Vreme koje je potrebno da pramenovi budu pod folijom je oko 45 minuta, u zavisnosti od pigmentacije vaše kose. Obratite pažnju najviše na pramenove koji idu ka licu, jer će vas upravo oni otvoriti i osvežiti.  Razmak između pramenova neka bude minimum 2 cm.

Šta ćemo dobiti pramenovima

Kosa koja je željna promena prodisaće ponovo kada zapleše sa pramenovima boje meda. Ona će se oplemeniti novim tonovima pramenova koje će biti rasporešene po celoj dužini kose. Najprirodniji efekat ovih pramenova biće na tamno plavoj i smeđoj kosi, koje su idealne za ovakve avanture.

Ombre pramenovi prosto odišu stilom i sufisticiranošću. Kosa se preliva u neverovatno nežne tonove i imaćete utisak kao da svetluca na sunčevim zracima. Ova vrsta pramenova takođe je odlična, jer žene ne moraju brinuti zbog izrastka i biće mirnije i opuštenije. Prelaz kod ombre pramenova je suptilan i gotovo neprimetan što ih i čini na naki način posebnim.

Najprirodniji izgled pramenova bez obzira na nijanse definitivno će se dobiti izvlaćenjem na kapu, ali u zadnje vreme oni su sve manje popularni. Danas retko ko koristi baš ovu metodu izvlačenja, jer su ga brzo zamenili drugi inovativni načini za izvlačenje pramenova.

Probajte sve što mislite da će prijati vama i vašoj kosi. Oživite je. Zaplešite sa njom uz neku novu pesmu, ukoliko vidtite da joj je to potrebno. Svakom je potrebna i uvek dobro došla promena, pa tako i našoj kosi. Samo hrabro u nove pobede i uživajte u novim tonovima.


loading...


Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!