Smedja kosa – odabir prave nijanse

Ukoliko ste odlučile da svoju kosu ofarbate u smeđe, sigurno niste pogrešile. Smeđa kosa je i najčešća prirodna boja žene, te su jako retke varijante da će nekome baš loše stajati. Jednostavno treba joj se samo prepustiti i verovati joj, te i odabrati pravu nijasnu koja paše vašem temperamentu i karakteru. Nijanse ove boje kose moraju se savršeno uklopiti sa bojom vaših očiju i sa vašim tenom.

Naravno, nikad nije loša ideja posavetovati se sa stručnim licem oko odabira prave boje. Farbanje nekad može biti veoma lako i zabavno, te se možete u tu avanturu upustiti i same u toplini vašeg doma, zavisi od vaših zahteva i mogućnosti.

Često određena boja kose zahteva i smele frizure, što recimo nije slučaj sa smeđom bojom. Ona je sama po sebi ženstvena i elegantna. Sa njome se možete igrati i uživati praveći različite opuštene ili veličanstvene frizure.

Nijanse smeđe kose

Bakarno smeđa kosa u poslednje vreme veoma je popularna, ali mora se uzeti u obzir činjenica da neće lepo pristajati baš svakom. Potrebno je dosta truda da se ova nijansa uklopi u svakodnevnu garderobu. Ne preporučuje se ženama koje nemaju ni vremena ni volje da joj posvećuju mnogo pažnje, jer bakarno smeđa boja zahteva konstantnu negu, kako ne bi izgledala iskrzano i bezživotno. Bakarno smeđa nijansa idealna je za žene sa izrazito zelenim očima.

Kestenasta nijansa fantastična je za dame sa smeđim očima koje naginju ka zelenoj boji. Još ukoliko su i svetlije puti kestenasta boja je pun pogodak za njih. Istaći će njihove konutre lica i uvek delovati fino i otmeno, bez obzira o kojoj je frizuri reč. Odgovorne i ozbiljne osobe odlučiće se za ovu varijantu, jer će ova boja kose istaći njihov karakter i stav.

Ukoliko ste ljubitelj srednje dugih frizura, koje su pritom i slojevito ošišane nepogrešiva nijansa za vas biće pepeljasta nijanse smeđe boje. Ona će najbolje istaći vaše oči i naglasiti ženstvenost koju svaka žena krije u sebi. Pepeljasta boja može biti i tamnija. I na ovaj način pepeljasta nijanse odgovaraće pomenutoj frizuri i do te mere će doći oči do izražaja da kažu da oči sijaju u mraku. I svetlija i tamnija pepeljasta boja učiniće da se osećate smelije i otmenije. Probajte nećete se pokajati sigurna sam.

Pramenovi na smeđoj kosi

Pramenovi će uvek smeđoj kosi doći kao pravo osveženje, koje će naša kosa rado prihvatiti. Naravno, opet je jako bitno da se pažljivo izabere boja pramenova naspram naše nijanse. Ombre pramenovi, nadaleko poznati i popularni doneli su sa sobom jednu modernizovanu inovaciju kada su pramenovi u pitanju. Na svetlo smeđoj kosi plavi krajevi nazivaju se ombre. To je prelaz koji je gotovo neprimetan i na jedan nežan način ste posvetleli kosu, a da ste opet ostali dosledni svojoj smeđoj boji i izbegli brige oko izrastka.

Ukoliko su vam dosadili nežni i sofisticirani tonovi, željni ste promena i smelih odluka. ne možete biti smelije od odluke da na svoju smeđu kosu dodate i ljubičaste pramenove. Da, dobro ste pročitale ljubičasti pramenovi. I ja sam tako odreagovala dok nisam videla kako to izgleda na mojoj prijateljici koja inače ima kosu boje čokolade. fantastičan spoj nijansi, idealno uklopljeno, a što je najvažnije ne možete a da ne primetite koliko su u tomslučaju izražene oči. Ako je još reč o dužoj kosi sa šiškama bićete najhrabrija i najzapaženija dama u okolini, tu nema dileme. Potrebno je samo otvoriti se za nove vidike i ekperimentisati, sa bojama, sa tonovima i upuštati se iznova u nove pustolovine.

Sigurno ste čule za izraz “sunce u kosi”. To su takozvani zlatni pramenovi, koje će svakoj brineti dati neophodni sjaj i svetlost. Ponekad su dovoljni samo po koji mali prmen da cela frizura dobije skroz jednu drugačiju i krajnje osveženu dimenziju. Zlatni pramenovi već otmenu smeđu kosu, učiniće još ženstvenijom i gracioznijom.

Kada izbegavati smeđu boju

Lako je odlučiti se da postanete zavodljiva brineta, ali dosta pažnje treba se posvetiti samoj nijansi u koju bojite vašu kosu. Na prirodnoj srednje plavoj kosi smeđa farba baš i neće izgledati kako ste zamišljale. Primese zelene boje su neizbežne u ovakvom slučaju, te je iz tog razloga u ovom slučaju treba izbegavati. Ukoliko ste pak čvrsto rešile da svoju srednje plavu kosu obojite u smeđe, možda će prvo biti potrebni plavi pramenovi koji su za jednu nijansu tamniji od vaše boje. Nakon toga odlično će se uklopiti preliv koji je najbolje u ovom slučaju da odradi profesionalno lice, kako bi sa sigurnošću mogli da tvrdimo da ćete doći do željenog efekta.

Isto tako veliku pažnju treba da obrate žene koje imaju blajhanu kosu i žele je prefarbati u smeđe. U ovom slučaju postoji mogućnost da se pojave crveni tonovi, što nikako nije želja. U ovom slučaju morate dobro razmisliti da li trebate da se upuštate u tu avanturu.

Drage buduće brinete probudite onu smelu stranu sebe. Osećajte se zavodljivo i istaknite svu nežnost koju nosite sa sobom. Lako je samo jedna odluka učiniće da se osećate pravom kraljicom svog univerzuma. Uživajte!


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *