Maska za lice od sode bikarbone i limuna

Nadaleko su poznati blagodeti sode bikarone za mnoge stvari, a da li ste znali da je ona veoma dobra za lice. U kombinaciji sa još nekim zdravim namirnicama daje još bolje rezultate. Tako sam došla i do podatka da je soda bikarboda za lice pravi preporod, ali da je najefikasnija kada je kombinujemo sa limunom. Ove dve namirnice uglavnom svi imamo u kući ili pak ako nam ej trebutno nestalo veoma lako se nabavljaju i veoma su ekonomične.

Zašto davati novce za skupe kreme i tretmane, kad iz topline svoga doma možete napraviti prirodno sredstvo za čišćenje lica, koji će pritom pomoći i u borbi protiv mitisera, a za bubuljice je smrt. Sigurno je većina vas u nekom periodu života vodila borbu sa mnogim proizvodima dok niste naišli na nešto odgovarajuće za akne, što će ih rešiti u potpunosti.

Limun će u ovom slučaju samo dodatno pospešiti efikasnost sode bikarbone i što je najvažnije nahraniće kožu našeg lica velikom količinom vitamina C.

Piling lica sodom i limunom

Prva dobra stvar koju će ove dve namirnice učiniti za naše lice jeste savršen piling lica. Obe namirnice imaju moć da uklone sve mrtve ćelije sa naše kože, na koji način će se naravno otvoriti i pore i lice biti znatno čistijie. Bilo da imate masno lice ili suvo ovaj pilnig će vam sigurno prijati i osvežiti. Kombinacija sode bikarbone i limuna pružiće koži lica neodoljiv ten , a veoma efikasni biće i za otstranjivanje akni i bubuljica.

Ova moćna mešavina predstavlja prirodnu masku za lice uz pomoć koje ćete izbeliti tamne pege i svoju kožu učiniti elastičnijom i glatkom. Limun i soda deluju kao antioksidanti i takođe imaju moć da odstrane bakterije sa kože, koje su često uzročnici mnogih problema. Ova prirodna maska za lice će usporiti starenje kože lica i obradovati mnoštvo žena koje vodu borbu sa borama. Isto tako suvo lice učiniće mekim i hidrantnim za neverovatno kratko vreme.

Kako se koristi ovaj prirodni preparat

Ujutru nakon umivanja potrebno je nežno utrljati na kožu masku koju smo napravili od sode bikarbone i malo vode. Ostaviti sodu da deluje neko vreme na licu, ali ne predugo, a zatim je isprati svežim limunovim sokom. Najbolje je to raditi tuferom. Umoči se prethodno u limunov sok i laganim pokretima uklanja se soda bikarbona sa lica.

Postoji mogućnost da se posle ovakvog tretmana oseti blago peckanja i tada je potrebno samo namazati nekom kremom za lice koju ste već koristili i za koju ste sigurni da odgovara vašem tipu kože. Stavljanje ove maske može se obaviti i uveče pred spavanje. Proces je isti, ali koža će podmoriti tokom noći i neće biti izložena lošim spoljašnjim uticajima.

Jednom nedeljno je preporučeno stavljati ovu masku na lice, zato što je poprilično agresivna, ali zato neponovljivo dobra za čišćenje lica od akni i bubuljica.

Kada pređete rukom preko lica one sitne tačkice koje osećate nestaće vrlo brzo, posle upotrebe ove maske za lice.

Ovo je jednostavno pravi, najlakši i najekonomičniji put do savršene kože lica, koju sve mi priželjkujemo. Prepustite se ovoj prirodnoj metodi i uživajte u njoj. Imajte poverenja u nju i čudotvorne promene na vašoj koži su na pomolu.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *