Kokosovo ulje umesto kreme za lice

Ukoliko imate osetljivu kožu i teško nalazite preparate koji odgovraju vašem tipu kože kokosovo ulje za lice biće pravo rešenje za vas. Ono zaista delotvorno deluje na kožu, odlično je protiv bora, što će obradovati većinu dama, a isto tako dobro je i za akne. Ne moramo više lutati po kozmetičkim salonima i tražiti raznorazne tretmane i preparate koji neće biti ni u pola delotvorni kao jednostavno kokosovo ulje koje je blagodet za lepo lice.

Znam da ste skeptične i da su vam sigurno preporučivali mnoga prirodna rešenja koja su bila bezuspešna, zato ću se potruditi da vam u predstojećim redovima odgovorim da li je dobro i koliko je korisno za naše lice. Iz dana u dan ova metoda, koja se koristi kao maska za lice sve je popularnija na našim prostorima. Upotreba kokosovog ulja pogodna je za suvo lice, a interesantno je i da je veoma delotvorno i za masno lice. Jednostavno, meko, nežno prijanja na našu kožu, kakvog god tipa da je ona.

Kako se koristi kokosovo ulje za lice

Kokosovo ulje ima antibakterijsko dejstvo, te je jako efikasno i kod mnogih dermatološkoh oboljenja. Korišćenje kokosovog ulja kao kreme veoma je jednostavno. Potrebno je samo u večernjim satima dobro utrljati ulje na vrat i lice, a zatim kružnim pokretima lagano utrljavati i masirati. Preko noći je najbolje ostaviti kokosovo ulje da koža upije i ujutru ga isprati sa lica. Videćete neverovatne promene, neočekivane rezultate, bolje od bilo koje kreme koju ste do sada koristile.

Umesto skupih krema za piling može se takođe koristiti pristupačno i mnogo jeftinije kokosovo ulje. U ovom slučaju kokosovo ulje zahteva da se zagreje i moglo bi se udružiti sa nekim esencijalnim uljem po želji. Tako rastopljeno kokosovo ulje koristiti umesto kreme za piling lica. Učiniće čuda, koža će biti sjajna, glatka i neverovatno čista.

Ukoliko ste od onih žena koje se bore sa suvom kožom, za noćne kreme potrebno je napraviti male izmene. U tom slučaj treba se nabaviti 100 posto prirodno devičansko ulje. Kokosovo ulje biće pravi pragodent za suvu i ispucalu kožu, s obzirom da ima neverovatnu moć hidratacije, pa će samim tim u potpunosti oporaviti vašu kožu.

Nežna i osetljiva koža često je izložena negativnim uticajima iz spoljašnje sredine. Upotrebom kokosovog ulja kao noćne kreme za lice, pružićemo našoj koži svu potrebnu zaštitu od svih negativnih uticaja sa kojima se susreće.

Raznolike upotrebe kokosovog ulja

Sada kada smo se uverili koliko je kokosovo ulje delotvorno za našu kožu i kada smo odlučili da skupe kreme zamenimo njime, otkriću vam još neke tajne. Postoje još neki mali trikovi za koje će moj čarobni štapić i ovog pita biti kokosovo ulje.

Za skidanje šminke, umesto raznih skupih rukavica, tonika i drugih preparata možete jednostavno upotrebiti kokosovo ulje. Svi ti kupovni preparati u sebi sigurno sadrže in eke štetne sastojke koji ne prijaju svačijoj koži, te s toga je uvek bolje okrenuti se prirodnoj metodi. Kokosovo ulje deluje antbakterijski na kožu i neće oštetiti ni jedan tip kože. Na čist tufer sipati mal kokosovog ulja i nežnim pokretima skidati ostatke šminke. Iznenadićete se koliko je efikasno, čak i u skidanju vodotporne šminke.

Ispucala usta postaće prošlost kada počnete da ih tretirate ovim fantastičnim prirodnim uljem. Malu količinu ovo ulja naneti nežno na usne in a taj način ćete ih obnoviti, dati im dodatnu hidrataciju i postići visok, željeni sjaj.

Nema žena koja je u potpunosti zadovoljna svojim licem. Čak i na savršenom licu uvek postoji neka mala skrivena bora koja ženi smeta. Ovo moćno ulje može se koristiti upravo i z ate problem. Odličan je kao krema koju treba nanositi oko očiju, da biste se rešili neželjenih bora. Ovako ćete na jedan prirodan način i bez veštačkih dodataka i kozmetičkih tretmana, negovati predeo oko svojih očiju.

Nepovoljna dejstva kokosovog ulja

Negativne pojave nastale korišćenjem kokosovog ulja još uvek nisu zabeležene, ali opet uve treba biti oprezan. Ni jedna supstanca ne deluje isto na svakog, te ukoliko slučajo osetite da vas svrbi ili počinje da crveni, predeo tertian ovim uljem, potrebno je da savet potražite kod svog lekara dermatologa. Iz tih razloga najidealnije je nabavljati 100 posto prirodno devičansko ulje, koje nije nikako prerađivano, te su na taj način i sve štetne hemikalije isključene.

Drage moje dame nadam se da sam vam pomogla na neki načinn da nađete pravo i prirodno rešenje za lepotu svoga lica i svoje kože generalno. Ukoliko još uvek niste, isprobajte neodoljivo mirisno kokosovo ulje, pa svoja iskustva podelite sa nama. Opustite se, odvojte malo vremena za sebe i uživajte. Volite sebe i voleće druge.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *