Propolis krema – protiv akni, bora, kondiloma…

0

Od davniina čuli smo za neverovatnu moć propolisa, te s toga nije čudno što je propolis krema toliko popularna i lekovita. Propolis ima prirodno antibiotsko dejstvo, pa u vreme kada je većina mikroorganizma postala imuna na sintetičke antibiotike, valja preći na neka prirodnija rešenja. Propolis krema koristi se za raznorazne tegobe kože, ali i preventivno kako bi je štitila i vratila joj elastičnost.

Propolis krema ne mora biti kupovna,sada se i ona može napraviti u toplini našeg doma. Potrebno je samo pratiti uputstva za njenu pripremu i za tili čas bićete ponosi što se jedna veoma možna prirodna krema nalazi pred vama, a još vrednija je i pomisao da ste je sami napravili. Kada sam dobila recept, pomislila sam zašto bi gubila vreme kada mogu jednostavno kupiti kremu, ali kasnije sam se pokajala zbog svojih misli. Na nagovor moje majke napravili smo našu domaću kremu i ni jedna iz kozmetičarskih radnji nije mogla da se poredi sa njom, verujte mi.

Upotreba prirodne domaće propolis kreme

Neverovatne rezultate ostvarila je kada su u pitanju akne i bradavice, a isto tako veliku moć ima i za lice i kosu. Žene srednjih godina, koje su koristile propolis kremu u borbi protiv bora imaju samo pozitivne utiske. Primena ove kreme širokog je spektra. Neka istraživanja potvrdila su čak i činjenicu da je propolis krema veoma delotvorna za kondilome, koji su veoma uporni i neprijatni. Ova krema ima i dezinfikciono dejstvo i može se koristit za brže zarastanje rana.

Upotreba ove domaće kreme učiniće da zaboravite na ispucale i suve ruke.Takođe odlične rezultate ostvarila je i kada su opekotine u pitanju, a i mame je obradovala jednim iznenađenjem. Ojed mališana biće samo prošlost kada u vaš dom uđe domaća propolis krema. Ova čudnovata mast odlična je i za hemoroide i čirove, kao i za kraste nastale usled herpesa. Mnoga istraživanja dokazala su da je upotreba ove kreme vrlo dobra za gljivicna oboljenja noktiu i kože glave.

Kako napraviti domaću propolis kremu

Neverovatno je kada nešto veoma zdravo i efikasno može postati vaših ruku delo. Pravljenje ove masti neće vam oduzeti mnogo vremena, niti zahteva preveliki trud, a pružiće zaista mnogo. Pomoći će u rešavanju mnogih problema, sa kojima se godinama borimo. Znam da ćete se iznenaditi učinkom ove masti, pa vas neću mnogo zadržavati, bolje da krenemo sa pripremom.

Da bi pripremili domaću propolis kremu biće nam potrebni:

  • 20 g mlevenog propolisa
  • 90 g vazelina

Za pravljenje ove kreme odlično će poslužiti nea keramička posuda u koju ćemo najpre staviti 90 g vazelina. Posudu stavimo u vruću vodu kako bismo sadržaj zagrejali. Voda u kojoj se nalazi posuda potreno je da polako vri na umerenoj temperaturi.

Nakon nekoliko minuta u zagrejani vazelin dodajemo 20 g propolisa, uz neprestano mešanje kako bi se sav propolis osušio. Uočićete kako nečistoće iz propolisa plutaju po površini vode. Potrebno je ukloniti ih ali nekom drvenom kašikom, nikako metalom.

Na kraju je dobro dodati malčice alkoholne propolisne tinkture da bi se lepše povezali propolis i vazelin. Kada smo sigurni da smo dobili homogenu smesu, posudu je potrebno spustiti u hladnu vodu i i dalje neprestano mešati da se smesa što brže ohladi. Prespemo dobijenu kremu u teglicu, koju

Propolis krema koristi se samo za spoljašnju upotrebu i uvek se nanosi u malo debljem sloju. Ukoliko se ne koristi preventivno, već kako bi rešila neki konkretni problem na koži koristii se od dva do tri puta u toku jednog dana.


loading...


Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!