Kako se koristi kokosovo ulje za izbeljivanje zuba?

0

Sama pomisao na kokosovo ulje asocira na lepotu i sirugno ste čuli da se koristi na mnoge načine za ulepšavanje, ali nisam sigurna da ste znale da njime možete izbeliti svoje zube. Iznenadjene? I ja sam bila, dok nisam probala.

Dugo sam isprobavala razne preparate kako bih očistila kamenac i vratila zubima blistavi sjaj, dok jedan dan nisam odgledala intervju sa poznatom glumicom koja tvrdi da uz pomoć ovog mirisnog ulja održava higijenu svojih zuba i desni.

Moja iskustva i razna istraživanja koja sam imala prilike da vidim dokazala su da je ovo ulje zaista moćno i da su rezultati zapanjujuće dobri. Kokosovo ulje za zube koristi se odavnina u drugim zemljama, dok je kod nas od skoro postalo popularno. Pranje zuba kokosovim uljem naziva se oil puiling što u prevodu znači uvlačenje ulja.

kokosovo ulje za zube

Izbeljivanje zuba uz pomoć kokosovog ulja

Uvek se postavlja pitanje – A na koji to način kokosovo ulje može da izbeli naše zube. Odgovor je veoma jednostavan. Na ovaj način zubi će se izbeliti na jedan prirodan način bez dodatnih oštećenja. Neće se izbeljivati na klasičan način kao da ste otišli kod zubara. Kokosovo ulje sadrži u sebi laurinsku kiselinu koja pomaže da se oslobodimo kamenca, fleka i naslaga sa naših zuba i na taj način zubi postaju i za nekoliko nijansi svetliji. Laurinska kiselina ubija bakterije koje se nalaže u usnoj duplji, zbog kojih najčešće i zdravi zubi postaju žuti. Pored izbeljivanja osetiće se i olakšanje u desnima, kao i neverovatno svež dah.

Upotreba kokosovog ulja za izbeljivanje zuba

Najpopularnija metoda upotrebe kokosovog ulja je takozvano bućkanje u ustima. Jedna kašičica ovog ulja bućka se u ustima od 10 do 15 minuta. Prebacuje se sa jedne strane usne duplje na drugu, grgoće se ali se ne ispira grlo ovim uljem, što je veoma bitno da znate. Nakon što se ulje izbaci iz usta, isperete mlakom vodom i nakon toga normalno operete zube pastom za zube.

Ukoliko želite da ulje koristite kao pastu za zube direktno, u tom slučaju ulje nanesete na čistu krpu i njome nežno trljate zube umesto četkicom. Na kraju opet isperete vodom i operete normalno zube kao i inače.

Treći način je da pomešate pastu i kokosovo ulje i time perete zube na klasičan način.

Zube i usnu duplju možete tretirati kokosovim uljem svakodnevno ili barem nekoliko puta u toku nedelje.kokosovo ulje za izbeljivanje zuba

Za bele zube možete sami napraviti pastu od kokosovog ulja

Da biste napravili sami pastu kojom ćete izbeliti svoje zube i vratiti svoj blistav osmeh biće vam potebno:

  • kokosovo ulje
  • soda bikarbona
  • klistol ili neku drugu esenciju

Sam postupak pripreme nije uopšte komplikovan. Pripremu ćemo započeti tako što ćemo otopiti pola šolje hladno ceđenog ulja kokosa na laganoj vatri. Kada se ulje otopi i skloni sa vatre u njega dodajemo dve kašičice sode bikarbone i na kraju se dodaje prah od izmrvljene jedne kašike slistola ili nekog drugog esencijalnog ulja po vašem izboru. Pastu dobro promešati da se napravi homogena smesa i ostaviti je da bismo dobili željenu gustinu. Kada se pasta zgusne spremna je za korišćnje.

Domaću pastu od kokosovog ulja nanesete u manjoj količini na vlažnu četkicu i klasično operete zube. Osetićete razliku već posle prvog puta. Osim što se koristi za bele zube, ova pasta efikasna je i za svež dah i za poliranje zuba. Jednostavno, osećaj sa kojim ćete se susreti morate da doživite, teško je opisati ga rečima. Svakodnevna upotreba domaće paste od kokosovog ulja samo će pospešiti i ubrzati njen fantastičan efekat.kokosovo ulje za bele zube

Negativne pojave kokosovog ulja

Negativni uticaji i nus pojave kokosovog ulja ne postoje. Ono samo predstavlja idealan način na koji ćete voditi računa o higijeni svojih zuba i usne duplje. Jednom dnevno svakodnevno se može koristiti na razne načine i ne misliti na posledice. Kod trudnica se čak, za razliku od drugih prirodnih metoda, ova sa kokosovim uljem baš i preporučuje, jer ne može ostaviti nikakve posledice ni na trudnicu ni na plod. Nije štetno u trudnoći, već je čak i veoma korisno. Zubi su kod žena koje su u blagoslovenom stanju više izložena bakterijama i karijesu, te se baš iz tog razloga i preporučuje detaljna higijena usne duplje, što će im kokosovo ulje pružiti u potpunosti.

Žene koje doje takođe se mogu podvrgnuti ovoj metodi izbeljivanja zuba, bez ikakvog straha od neželjenih dejstava. Ona će još u sebe uneti i više vitamina i minerala na jedan krajnje prirodan način, što će sigurno prijati i bebi koja sisa.

Deca takođe smeju da koriste kokosovo ulje za čišćenje usne duplje. Roditelji jedino moraju voditi računa da deca nauče da ispljunu kokosovo ulje, a ne da ga progutaju.


loading...


Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!