Zogan masaža lica – za podmladjivanje i zatezanje

0

Zogan masažu predstavila je japanska kozmetičarka po imenu Jukuki Tanaka, pa je mnogi nazivaju upravo po njoj i Tanaka masaža. Veoma je prijatna i ne može da ne prija u napetim i dugim danima današnjice. Sve što treba jeste da uposlimo sve ruke i odvojimo za sebe od 5 do 7 minuta. Naravno, jasno je da ćemo do najboljeg efeta doći ukoliko je redovno primenjujemo.

Svaka žena je nekolicinu puta poželela da ode na masažu, ali zbog manjka vremena to nije uspela. Od svih dnevnih obaveza, manjka sna i stresova, lice žene deluje umorno. Uz Zogan masažu, koja je veoma jednostavna rešićemo se svih tih bora sa kojim se svakodnevno susrećemo. Ova vrsta masaže je odlična za podmlađivanje i zatezanje lica. Iz prve ni ja nisam verovala, ali kada već duže vreme upražnjavam ovu zogan masažu rešila sam da podelim svoja iskustva sa vama.

Zogan masaže ne samo da je lagana i jednostavna , već će vas njeni rezultati oduševiti. Zogan masaža lica, inače predstavlja japansku metodu masaže lica. Ova japanska masaža učiniće da vaše lice izgleda veoma mladoliko. Slušala sam mnoge priče koliko su dobri njeni efekti, ali dok nisam sama krenula u ovu avanturu bila sam u neverici.

Uticaj Zogan masaže

Bore na napem licu nastaju iz mnogih razloga pored navedenih. Tu su i ezdrave navike kao što je pušenje, duga izloženost suncu, nezdrava ishrana, kao i slaba hidrantnost kože. Mislim da ne postoji žena na ovom svetu koja je u potpunosti zadovoljna svojom kožom lica. I da! U pravu ste. Uvek možemo bolje. Zašto trošiti novac na preskupe preparate i kozmetičke tretmane, kad je rešenje u našim rukama.

Osim što će nam Zogan masaža pomoći u borbi sa borama ona ima još mnogo povoljnih uticaja na nas. Konkretno meni je rešila problem sa podočnjacima, sa kojima sam se godinama borila. Stalni osećaj naduvenosti u licu je nestao za jako kratko vreme, a isto tako podjednako je efikasna i za uklanjanje podbratka.

Zogan masaža će našoj koži podariti elastičnost koju smo s vremenom izgubili. Posle izvesnog vremena uvideće te da su vam konture lica lepše i izraženije. Postajemo zadovoljniji, što je najbitnije. Ukoliko želimo samo da se opustimo, to olakšanje osetićemo posle samo jednog tretmana, ali ukoliko želimo da savladamo bore i duge nepravilnosti biće nam potrebno nekoliko redovnih tretmana.

Kako se izvodi Zogan masaža

Prvo što treba uraditi je lepo i detaljno oprati lice. Naravno podrazumeva se da na licu ne treba imati šminku, kao ni ostatke od jučerašnje šminke, jer u tom slučaju naš trud se neće isplatiti.

Zatim na tako čisto lice potrebno je naneti ulje po izboru kako bi nam prsti klizili po licu i olakšavali same pokrete. Mnogo je teže izvoditi masažu na suvom licu, te u nekim situacijama može biti i neprijatno. U toku masaže ulje će delovati i isto vreme i hranljivo na našu kožu. Mnogi preporučuju i pamukovo ulje, mada nije obavezno. Ja imam iskustva sa kokosovim uljem i zaista se pokazalo kao veoma efikasno.

Prvi i osnovni potez ove masaže je pritisak prstima ispod ušiju, koji se spušta lagano uz viličnu kost, i odlazi ka vratu do vaše ključne kosti. Ovaj potez radi se sa obe ruke i ponavlja se tri puta. Osnovni potez ponoviće se još nekoliko puta, u toku same masaže.

Drugi potez vršimo sa tri prsta obe ruke. On će nam najviše pomoći kod bora koje su se našle na našem čelu. Potez počinjemo od sredine čela i lagano povlačimo prste ka slepoočnici, nakon čega se opet spuštamo niz viličnu kost kao u prvom potezu. I ovaj pokret takođe se ponavlja tri puta za redom.

Treći potez je masaža očiju, kod koje su moji utisci preovladali očevino. Oduševljena sam da sam na jedan lagan i prijatan način uspela da se rešim nečega što me je mučilo godinama unazad. Ovaj korak radimo srednjim prstom na sledeći način. Masiramo spoljašnju stranu oka, zatim krećemo ispod njega, baš tamo gde su podočnjaci i idemo do unutrašnjeg dela oka. Od unutrašnjeg dela prstom idemo preko kapka oka sve do slepoočnice. I na kraju opet ponavljamo prvi potez od vilične kosti ka vratu. Ceo postupak protiv podočnjaka potrebno je ponoviti od 3 do 5 puta uzastopno.

Četvrti potez počinje od vrha brade, pa oko usana do ispod nosa gde nam se ruke sastavljaju. Ovaj potez efikasan je u borbi protiv bora koje se javljaju oko usana. Od usana pokrete nastavljamo na nosu. Oko nosa pravimo kružne pokrete, a sam luk nosa masira se tako što prstom vučemo od korena ka obrazima.

Peti potez predstavlja masiranje samih obraza. Vrhovi prstiju postave se na bradu i vertikalno se pomeraju naviše, putem obraza ka slepoočnicama i na kraju se opet ponavlja osnovni potez do ključne kosti. Ovaj potez ponavlja se takođe tri puta. Sada prelazimo na drugi deo petog poteza, a to su pokreti ukoso. Levi dlan ide na levu kost vilice, a desnom rukom se za to vreme prelazi ukoso preko desnog obraza do slepoočnice i na kraju se pokret opet spušta vratom do ključne kosti. I ostao nam je jos treći deo petog poteza koji se radi horizontalno. Vrhovima prtiju potrebno je načinjavati luk oko nosa, preko podočnjaka do slepoočnice i kao i svaki potez završavamo ga osnovnim do ključne kosti.

Šesti potez vršimo korenom dlana, neka prsti malo odmore. Potez pocinje od naše brade i kreće naviše. Trebamo se potruditi da malo pritisnemo obraze sve do slepoočnice, zatim ponoviti potez ali ovog puta do ušiju i kao i svaki potez spuštamo se preko vrata do klljučne kosti.

Sedmi potez posvećen je podbratku ukoliko ga imate. Ukoliko se ne borite s njim ovaj potez možete i preskočiti. Počinjemo ispod brade i pokrećemo prste preko vilične kosti ka ušima, tako da bukvalno rečeno razvučete podbradak koliko god možete. Potez za podbradak ponavlja se i do 7 puta ukoliko je baš izražen, ukoliko nema tolike potrebe i 3 ponavljanja biće dovoljna.

Osmi i poslednji potez vraća nas na čelo. Obe ruke naslonimo na čelo i spuštamo pritiskajući ka slepoočnicama, preko vrata ka ključnoj kosti. Potez ponavljamo tri puta.

Ovim potezom završili smo mašažu. Nadam se da ste uživali i uspeli malo da se opustite. Podelite sa nama kakvi su vaši utisci i da li je vredelo truda. Na slici ispod pogledajte kako izgleda žena pre i posle Zogan masaže, kao i video koji će vam pomoći pri samoj masaži.


loading...


Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!