Maska za kosu od kvasca i meda

0

 Ima dana kada smo tužne, neraspoložene i umorne. Taj dan dodatno će pogoršati naše stanje ukoliko se još pogledamo u ogledalo i tamo nas sačeka naša suva, oštećena i beživotna kosa. Nisu muškarci tek tako smislili slogan da je žena raspoložena u zavisnosti kakva joj je frizura tog dana. Mojoj tankoj i retkoj, bezživotnoj kosi mislila sam da nema spasa. Potrošila sam prvo malo bogatstvo na raznorazne preparate, šampone, maske i na kraju nikakav dugoročni efekat nisam dobila. Nisam odustajala, nastavila sam potragu.

Tako sam došla do jednog delotvornog rešenja. To je recept za pravljenje maske za kosu, koji sam rešila da podelim sa vama. Ovo je skroz prirodna maska za kosu od kvasca i meda, koja služi protiv opadanja, kao i za rast kose. Iskustva drugih korisnika ove maske takođe su veoma pozitivne. Dok je nisam probala želela sam da znam kakav to učinak ova domaća maska može da ima sa ovim jednostavnim sastojcima.

Kako med deluje na kosu

Med je jedan od najboljih prirodnih sastojaka koji efikasno deluje na rast kose i sprečava njen gubitak. Med će sprečiti da se izgubi vlažnost naše kose i samim tim na taj način i ona će manje opadati. Isto tako dobra i efikasan je kada je zdravlje temena u pitanju i uopšte kože glave. Ovaj prirodni sastojak ima antibakterijska dejstva što ga i čini toliko moćnim. Uz pomoć meda kosa će ostati zdravija i vrlo brzo će se rešiti peruti koja ja ugrožava njen rast.

Ukoliko je kosa duži vremenski period bila na suncu može u velikoj meri izgubiti sjaj, ali zato je med tu da kao super junak povrati i nadoknadi izgubljeno. Med se uglavnom koristi u kombinaciji sa još nekim namirnicama koje su takođe delotvorne za kosu i kožu glave.

Kako kvasac deluje na našu kosu

Kvasac kao i med važi za namirnicu koja oplemenjuje kosu. Utiče na njen rast, čini ga bržim i zdravijim. Isto tako odlično će delovati na suvu i oštećenu kosu. Vratiće joj vlažnost i volumen.Jača strukturu same kose i vraća joj izgubljeni sjaj. Od davnina postoje teorije da kvasac može spasiti i najzapušteniju kosu. Iskreno nisam verovala svim tim pričama dok nisam i sama probala na svojoj kosi. Kvasac je zdrav i preporučljiv svim tipovima kose, nema nus pojava i može se koristiti vremenski neograničeno. Odličan je za osobe koje se bore sa saborejom i perutom.

Kako se pravi maska od kvasca i meda za jačanje i brži rast kose

Kada smo objasnili kako kvasac i med deluju na kosu pojedinačno, možete li da zamislite kakva čuda nastaju kada se njihove moći udruže. Veoma je jednostavna priprema, koja ne zahteva ni previše vremena, učiniće mnogo za našu kosu. Oplemeniće je, učiniti življom i što je najbitnije smanjiti njeno opadanje. Da bismo napravili ovu prirodnu masku potrebni su nam sledeći sastojci:

  • jedna kocka svežeg kvasca
  • jedna supena kašika meda

Pomente sastojke samo je potrebno pomešati. Mešati sve vreme dok se ne sjedine a zatim smesu ostavimo da odmori narednih sat vremena. Toliko je potrebnoo da otpočne proces fermentacije, koji nastaje spajanjem ove dve materije. Nakon tog vremena dobijenu smesu nanosimo na teme, pa na ostalu dužinu kose, uz nežno masiranje temena glave. Kosu uvijemo u kesu ili u peskir, a najbolje je uviti je i u jedno i u drugo kako bi efekat bio što delotvorniji.Masku ostaviti da odstoji tako na kosu sat vremena nakon čega je potrebno isprati je i oprati kosu.

Priordna maska od meda i kvasca nema nikakve nus pojave, a inače preporučuje se do dva puta nedeljno njene upotrebe. Takođe je upornost jedna veoma bitna osobina koja će nam biti potrebna. Naravno ne može se odmah posle jedne primene postići željeni cilj, ali ćete odmah primetiti mekoću i sjaj na dlaci. Nakon nekoliko nedelja intenzivne primene ove prirodne maske uvidećete veliku razliku.

Drage moje dame nećete se pokajati, ako se odlučite na ovaj korak ni malo. To vam kažem iz iskustva. Volite sebe, odvojte za sebe malo vremena i bićete zadovoljnije i srećnije. Srećno!


loading...


Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!