Da li ste znali koje sve vrste masaža postoje?

0

Odlaskom na spa vikend, pored korišćenja wellness centra, bićete u prilici da uživate i u masažama koje su obično uključene u spa pakete.

Masaže su odlične za centralni nervni sistem jer ubrzavaju metabolizam, poboljšavaju krvotok i opuštaju mišiće, a takođe i stimulacijom limfnog sistema oslobađaju toksine iz organizma.

Postoji više tipova masaže, zavisno od problema koje treba rešiti. Higijenska masaža pomaže opšti razvoj organizma, sportskom masažom se postiže bolja cirkulacija a terapeutskom masažom se deluje na bolesni organizam.

U zavisnosti od tehnike koja se koristi, takođe postoji više vrsta masaže.

Tako se kod ručne masaže upotrebom prirodnih mirisnih ulja koja ulaze u organizam i šire krvotokom pojačava cirkulacija, telo se opušta i oslobađa toksina. U ručne masaže spadaju švedska, šiacu i tajlandska masaža.

Od ostalih tehnika izdvajaju se hidroterapija koja se sprovodi vodom, kriomasaža sa ledom, aeromasaže i druge.

Za brži oporavak tela koristi se sportska masaža, koju najviše koriste sportisti za odstranjivanje štetnih posledica koje se mogu javiti usled pojačane fizičke aktivnosti.

Sportska masaža se izvodi neposredno posle aktivnosti, zbog trenutnog izbacivanja toksina i brzog oporavka od velikog napora.

Kod različitih sportista tretiraju se različiti delovi tela, pa je tako kod biciklista bitna masaža lumbalnog dela leđa, kod plivača masaža vrata, ramena i ruku.

Većinu navedenih vrsta masaža možete iskusiti u boljim domaćim spa hotelima u okviru raznih spa paketa, gde osim masaže, možete uživati i u ostalim spa sadržajima poput saune, slane sobe, bazena, parnog kupatila itd.


loading...


Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!