Manekenska dijeta – za samo 10 dana do vitke linije

0

Manekenska dijeta Vam može pomoći da dođete do željene figure za samo 10 dana. Brza dijeta sa kojom lako možete smršati i do 6 kg i to bez jo jo efekta. Pridržavanjem ovog režima, nedeljno 2-3 dana, zadržaćete liniju i nećete dobijati suvišne kilograme. Manekenska dijeta se zasniva na ishrani bogatoj maslinovim uljem, povrćem, ribom i malomasnim mlečnim proizvodima koji tope salo na stomaku.

Dnevno se jede šest obroka na dva i po sata. Sa doručkom možete početi kada želite. Još jedna prednost ove dijete je što se ne koriste nikakvi komplikovani recepti kao što je često slučaj sa dijetama. Ova dijeta se bazira na izbegavanju namirnica koje se talože na stomaku kao što su: pržena i pohovana jela, gazirani sokovi, alkohol, prerađeni ugljeni hidrati.

Jelovnik

Doručak

Tri supene kašike pšeničnih ili ovsenih mekinja sa jogurtom ( 1 % mlečne masti )

Užina

Dva kuvana jajeta

Ručak

150-200 gr nemasnog kuvanog mesa ili riba i dve kašike pirinča ili krompira na kašičici maslinovog ulja.
Za prilog možete koristiti krompir, pirinač, spanać, a za salatu se preporučuje turšija ili neko zeleno povrće.

Užina

100 gr sira ( 10 % mlečne masti )

Večera

Tost sa dva parčeta pilećih prsa.
Drugi predlog za večeru je pileće belo meso ili riba sa brokolijem ili boranijom na maslinovom ulju.

Užina

200 gr jagoda ili suvih šljiva ili voćna salata ( 5 jabuka, grejp, 2 mandarine, kivi, itd. )
Veoma je važno svakodnevno unositi 2 l vode ili nezaslađenog čaja.

Bez obzira na dijetu, fizička aktivnost je jako važna jer bez vežbe nema izvajane figure. Budite fizički aktivni i/ili vežbajte svaki dan makar 30 minuta.

Posle 20 h ne treba se unositi ništa osim vode ili čaja.

Iskustva govore da osobe koje su se pridržavale manekenske dijete su skinule 62 % više kilograma od onih osoba koje su držale druge vrste dijeta jer pojačanim unosom namirnica bogatim npr. omega 3 masnim kiselinama koja sprečava preterano lučenje hormona kao što su kortizol i insulin koji stvaraju salo na stomaku.

Istraživanja pokazuju da antioksidanti u soji,  ljubičasto i crveno voće i povrće, imaju ulogu u topljenju i sprečavanju taloženja masnih naslaga. Za kratko vreme, videće se željeni rezultati i imaćete telo stvoreno za onaj super bikini koji već dugo gledate u izlogu.


loading...


Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!