Kako vizueleno smanjiti nos 

0

Oduvek su žene mučile male nesavršenosti na licu , bilo da su to premala usta, široko lice ili veliki nos. Srećom po nas, šminka čini čuda pa zahvaljujući njoj, možemo postići željene efekte. Koristeći razne trikove, prirodnim putem, bez operacije, ne trošeći velike količine novca, možemo vizuelno smanjiti nos. Dobro se naoružajte potrebnom šminkom i kistovima i u akciju. Ovo su neki od saveta kako da uspešno promenite izgled Vašeg nosa:

Upotrebite podlogu

Pre nego što krenete sa šminkanjem, na lice nanesite hidratantnu kremu ili bazu koju inače upotrebljavate. Time ćete zadržati šminku na licu tokom celog dana i šminka Vam neće spadati na određenim delovima lica, kao što se to često dešava nakon više sati koje provedete sa šminkom na licu.

Koristite tečni puder

Za senčenje nosa, koristite dve nijanse pudera, tamniji i svetliji. Najbolje je da stavljate što gušći puder, jer bolje prekriva nepravilnosti i duže ostaje na licu, za razliku od vodenastijeg tečnog pudera. Rubove senčite tamnijom nijansom, dok za bazu nosa koristite svetlije tonove. Pazite na prelaze i umanjite razliku izmedju rubova i baze nosa. U poslednje vreme, ovaj način prepravljanja nepravilnosti lica senčenjem ( contouring) u svetu predstavlja veliki hit koji je zavladao i među velikim svetskim zvezdama.

Najčešće se koristi baš za senčenje nosa i naziva se operacija nosa bez operacije(non surgical nose job). Jedna od najpoznatijih vizažista je Carli Bybel koja je i sama tokom čitavog života bila nezadovoljna svojim nosom pa se bacila na posao da pronađe način kako da ublaži tu nepravilnost. Ovakav vid senčenja se preporučuje za noćne izlaske, a za dan se ipak odlučite za malo lakšu šminku i naglašavanje usana ili očiju. Za senčenje nosa i ostatka lica, koristite spužvice za šminkanje i kistove. Spužvice će upiti višak šminke i najlakše ćete postići ujednačenost tena i kontura dok kistovima nanosite tamni puder na delove nosa koje želite kamuflirati.

Mane Vašeg nosa

Ako imate veliki nos, tamnijim tečnim puderom prekrijte čitav nos, a svetlijim puderom prekrijte strane nosa, kod nozdrva. Dame koje muči dugačak nos, trebaju tamnijim puderom prekriti vrh nosa i nozdrva. Ukoliko imate problem sa širokim nosom, tamniju nijansu tečnog pudera  nanesite sa obe strane, od obrva ka nozdrvama, kao što je prikazano na datim slikama. Ostatak nosa prekrijte svetlijom bojom pudera. Grbav nos možete lako prepraviti tako što ćete ceo nos prekriti svetlim tečnim puderom, a na grbavi deo nosa staviti tamniji puder. Pazite na ivice i dobro utapkajte pudere, da se ne bi videli prelazi. Ovim trikovima, mane Vašeg nosa prividno će nestati.

Neutrališite sjaj

Šminkom kao što je puder u prahu, možete matirati nos, čime ćete vizuleno skrenuti pozornost sa nosa. Za prvu pomoć, mogu Vam poslužiti i maramice, kojim trebate upiti višak masnoće.

Frizura za nesavršen nos

Razne frizure na primer mogu uticati na izgled nosa. Dame sa dugačkim ili velikim nosom, trebalo bi da nose frizure koje imaju veći volumen i svetlije boje kose. Izbegavajte duge ravne šiške i ispeglanu kosu.

Istaknite najbolje na vašem licu

Ako imate lepe oči, usta ili jagodice, iskoristite to kao Vaš najbolji adut. Time ćete, makar trenutno, skrenuti pažnju sa nosa. Istaknite šminkom ono što smatrate da je najlepše na Vašem licu.


loading...


Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!