Saveti za šminkanje usana

Šminkanje usana počinje izvlačenjem linije usana specijalnom olovkom jer su konture usana zbog podloge i pudera postale nejasne. Osim toga, korišćenje olovke pomaže da se ruž duže zadrži na usnama. Posle izvlačenja kontura nanosi se ruž, najbolje četkicom. Za korišćenje četkice pot
rebna je velika veština, ali je zato efekat najbolji. Prvo se nanese tanak sloj za nijansu tamnijeg postojanog ruža, pa se tek posle toga nanosi ruž u boji koja je u skladu sa celokupnom šminkom. Višak ruža upija se papimom maramicom, a zatim se još jedanput premaže ružem ili sjajem, s tim što se sjaj ne stavlja nikada do ivice usana da se ruž ne bi razmazivao i da bi kontura usana ostala jasna. Stavljanje sjaja u nijansi mža naročito je poželjno ukoliko su usne suve ili je ruž lošijeg kvaliteta.

Najbolji efekat postiže se sa nekoliko premaza maskarom.

Maskare u boji koriste se same i u kombinaciji sa crnom.

Sjaj se nikada ne stavija do ivice usana.

Ruževi se prave u velikom broju boja, od sasvim svetlih do vrlo tamnih. Na izbor boje ruža utiče rnnogo činilaca od mode, garderobe i frizure do želje da se istakne neki deo lica ili prikrije neki nedostatak.

Pri kupovini ruža treba voditi računa o njegovom kvalitetu. Kvalitetan ruž neće se skupljati u pregibima usana niti razmazivati. Ako se ruž ipak razmazuje to se može ublažiti tako što se posle prvog premaza na usne nanese tanak sloj pudera u prahu, pa tek onda drugi sloj ruža. Isto tako, pri kupovini je važno voditi računa i o boji, odnosno činjenici da se boja ruža menja na usnama. Zbog toga se ruž obavezno mora isprobati i to najbolje na onim delovima prstiju koji imaju ružičastu boju.



Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *