Prirodne maske za sve tipove kože

0

Maska od jabuka i meda

Jedna sitno strugana jabuka se pomeša sa jednom kašičicom meda i nanese na lice, vrat i dekolte. Maska se ostavi da deluje 25minuta. Skida se mlakom vodom. Ova maska hrani, jača i osvežava kožu.

Maska od jabuka i soka limuna

Strugana jabuka pomeša se sa malo soka od limuna i drži na licu oko 15 minuta.

Maska od jabuka i mleka

Jedna jabuka se skuva u malo mleka dok se ne dobije masa kao za pire. Mlaku smesu treba staviti na lice i držati 20minuta. Jabuka je naročito pogodna za zimski period kada je teško naći druge sveže sastojke za pripremanje maske.

Maska od pitomog kestena

Dve-tri kašičice brašna pitomog kestena i jedna kašičica meda pomešaju se sa malo bademovog ulja i cvetne vode i smeša drži na licu dvadesetak minuta.

Maska od ovsenog brašna

Dve kašike ovsenog brašna skuvaju se u šolji mleka. U hladnu smešu se doda malo bademovog ulja i cvetne vode.

Maska od lekovitog blata

Jedna supena kašika lekovitog blata razmuti se sa jednom kašikom tople vode i nanese na lice, vrat idekolte. Ostaviseda deluje 20minuta i ispere mlakom vodom.

Maska od bademovog ulja i žumanceta

Pomešaju se jedna supena kašika bademovog ulja jedno žumance i kašičica meda, a smeša četkicom nanese na lice, vrat i dekolte. Ostavi se da deluje 30 minuta, a zatim opere mlakom vodom.

Maska od žumanceta i maslinovog ulja

Žumance, isto tako, može da se koristi i u kombinaciji sa maslinovim uljem (jedno žumance i jedna kašičica ulja) i nekoliko kapi limunovog soka.

Maska od lubenica i dinja

Maska od lubenica i dinja je veoma prijatna i jednostavna. Kockom dinje ili lubenice treba blago trljatiIice ponavljajući postupak nekoliko puta. Dobro tonizira sve vrste kože i osvežava izbeljuje kožu. Na ovaj način mogu se koristiti i maske od ŠLJIVA GROŽĐA, BANANA, KUPUSA, PERŠUNA, KROMPIRA, JABUKE i sl.

Maska od bresaka

Maska od bresaka prija svim tipovima koze deluje dobro na epidem. Pravi se tako sto se breskva oljusti i ljuskama, sa njihove unutrašnje strane, obloži lice.

Maska od šargarepe

Maska od šargarepe koja, takođe, prija svim tipovima kože blagotvoma je zbog prisustva vitamina A i,u nekim slučajevima, može otkloniti lišaj. Za normalnu i suvu kožu u sok od šargarepe doda se nekoliko kapi bademovog ulja ili se koža jednostavno obloži struganom šargarepom. Za umornu kožu struganu šargarepu treba pomešatisa žumancetom. Šargarepa se, takođe može koristiti i za pigmentiranu kožu jer izbeljuje pege i fleke. Za tu svrhu pigmentirana mesta treba protrljati sokom od šargarepe ujutro i uveče.

Maska od trešanja i višanja

Maska od trešanja i višanja upotrebljava se u obliku soka ili kaše, i vraća koži svežinu i lepu boju.

Masku od paradajza

Masku od paradajza treba prethodno isprobati zbog alergije. Ova maska je izvanredno sredstvo za čišćenje i regeneraciju kože. Paradajz se jednostavno izreže na kolutove i njima obloži lice.


loading...


Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!