Prirodna sredstva za piling lica

0

Piling je postupak kojim se sa površine kože uklanjaju mrtve ćelije i druge naslage i čiste pore.

Ovaj postupak neobično je važan, jer ove naslage onemogućavaju prodiranje vlage i hranljivih sastojaka u dublje slojeve kože. Piling se vrši jednom do nekoliko puta nedeljno u zavisnosti od stanja kože. Za tu svrhu koriste se različiti preparati u obliku krema ili maske. Ove preparate koji sadrže čestice kojima se koža struže treba uvek nanositi na čisto lice i utrljavati blagim pokretima, izostavljajući pritom osetljiv deo oko očiju i usana. Pored gotovih kozmetičkih preparata za piling, mogu se koristiti i:

– mekinje prelivene vodom kojima se dobro istrlja lice.

– smeša kvasca i jogurta (1/4 malog pakovanja kvasca i 2-3 kašičice jogurta). Ova smeša nanosi se na kožu lica a nakon što se masa malo stegne lice se istrlja blagim pokretima i ispere.

– kvasac rastvoren u vodi uz dodatak pšeničnog griza. Kad se masa koja je naneta na lice stegne, odstanjuje se sa kože trljanjem prstima.

Piling se naročito preporučuje pre i posle godišnjih odmora, jer koži omogućava da jednolično pocrni, odnosno da bolje reaguje na sredstva za negu koja su joj posle odmora neophodna.

Piling se koristi i za uklanjanje orožalih naslaga, neravnina, ožiljaka, pa i bora specijalnim sredstvima (tečni azot i dr.), isključivo u kozmetičkim salonima ili pod nadzorom lekara dermatologa.


loading...


Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!