Pirsing na usni

0

Svaki pirsinga koji se stavlja na mekom tkivu usne ili u neposrednoj blizini obicno se naziva pirsing na usni, iako svako moze da dati naziv po sopstvenom izboru.

Prvi korak
Prvi korak pri stavljanju pirsinga na usni je pazljiva dezinfekcija usana i obelezavanja mesta gde ce se nalaziti, kako na spoljasnjoj tako i na unutrasnjoj strani usne. Ovo je neophodno da bi se izbeglo eventualno ostecenje zuba. Ovo takodje pomaze kako bi izbegli ostecenje nerava.

Drugi korak
Dalje, strucnjak za postavljanje pirsinga treba da izmeri debljinu usne kako bi se odabrala velicina nakita. Za pocetak bice potrebno staviti vecu velicinu nego sto je potrebno jer ce vasa usna oteci u pocetnom periodu zarastanja. Kasnije, kada otok splasne, vas nakit ce se morati smanjiti.

Treci korak
Kada je obelezeno mesto, vreme je da se probije. Zatim, hirurg busi ciljano mesto, i na to mesto se postavlja nakit.

Cetvrti korak
Vrse se dodatne dezinfekcije i proces se zavrsava.

Rizici po zube i desne
Prilikom postavljanja pirsinga postoje rizici za ostecenje zuba i desni. Nakit koji cese zube moze izazvati ostecenje gledji. Veci nakit moze cak izazvati i pucanje zuba, zato je veoma vazno odabrati adekvatan nakit i pravilno ga postaviti.

Period zarastanja rane gde se stavlja pirsing je od cetiri do sejst nedelja, pa obratite paznju da u tom periodu vodite racuna o higijeni. Pre svega, budite veoma pazljivi kada perete vase zube, tako da ne ostetite vas nakit. Ispirajte vasu ranu dva do tri puta dnevno. Ranu ispirajte vodom sa rastvorenom 1/8 kasicice soli.

Izbegavajte: ljubakanje, druge vrste oralnog ljubljenja, pusenje, alkohol i spavanje na licu.

Da bi se izbegle moguce komlikacije, postavljanje pirsinga treba da vrsi strucna osoba sa profesionalnom iglom.

[youtube id=”nCx5QlazRAw” width=”600″ height=”350″]

loading...


Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!