Pirsing na nosu

1

Pirsing na nosu je jedan od najnovih trendova kod mladih oba pola. U pocetku pirsing na nosu preferirale su devojke, a danas je sve popularniji i kod momaka. Kada probusite vas nos, morate voditi dosta racuna da sprecite infekcije i slicne probleme koze. Posto je nos hrskavica i ne leci se na isti nacin kao drugi delovi tela, morate biti veoma oprezni prilikom busenja jer da ne bi izazvali komplikacije.

Prva stvar o kojoj morate voditi racuna je nakit koji zelite staviti na nos. Nakit mora biti visokog kvaliteta kako ne bi izazvao nezeljene efekte na kozi. Kod vecine ljudi koji probuse nos javlja se mali cvoric oko probijenog mesta. Najbolji nacin da izlecite ovaj problem je primena najboljih obloga. Koristite toplu krpu, jer time cete poboljsati cirkulaciju krvi sto moze da pomogne u procesu lecenja. Lecenje probusenog mesta traje obicno od 8-10 nedelja. Za to vreme potrebno je voditi dodatnu negu kako bi se izbegli eventualni problemi. Potrebno je hraniti se namirnicama bogatim hranjivim materijama koje poboljsavaju proces lecenja.

Vecina infekcija javlja se usled dodirivanja probijenog mesta ili igranja sa nakitom. Medjutim, u prvih nekoliko nedelja prising treba da dodirujete samo kada je u pitanju ciscenje koze. Ciscenje pirsinga svaki dan je sustinski vazno kako ne bi doslo do infekcija. Ciscenje mozete izvoditi sa pamucnom krpom natopljenom slanom vodom. Upotreba ulja lavande moze poboljsati zarastanje, jer podmazuje ranu cime se smanjuje mogucnost nezeljeni efekata. Za dezinfekciju nemojte koristiti alkohol, jer moze da osteti osetljivo tkivo oko nosa.

[youtube id=”G0tL4mWxjts” width=”600″ height=”350″] We cannot display this gallery

loading...


Share.

1 Comment

  1. Anja on

    Danas sam probusila nos, i kada sam dosla kuci meni mindjusa noj stop ispada, ali ne cela nego do pola, ja je vratim ona opet isto, zbog cega tako?

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!