OBLIKUJTE OBRVE

0

 

Svi znamo da malo stvari nas moze uciniti lepsima od dobro oblikovanih obrva. Pravilno sredjene obrve licu daju njegov okvir, ali isto tako previse pocupane ili neuredne obrve kvare opsti utisak o vama. Trenutno, aktuelne su obrve sto prirodnijeg oblika. Bez obzira na sve ovo, mozemo sresti puno zena koje previse pocupaju svoje obrve koje samim tim ne izgledaju prirodno, ili jos gore – zene koje potpuno uklone svoje obrve I na tom mestu olovkom iscrtavaju nove ili cak tetovaraju(pogledajte sliku ispod). To je potpuno pogresno jer svrha obrva je da one naglase oci a samim tim daju licu njegov oblik.

                                

 

 

                                                                                                                                                                                                              

 

 

 

 

primer lose uradjenih obrva                                      primer savrseno oblikovanih obrva

Pri oblikovanju obrva potrebno je ispoštovati nekoliko pravila: Pronaći željeni oblik obrve i pratiti aktulne modne trendove. Najbolji način za odstrnjivanje suvišnih dlačica je čupanje. Za to je potrebna kvalitetna pinceta, ogledalo i odgovarajuće svetlo. Dlačice čupamo u smeru rasta.

Mnoge zene se odlucuju na odlazak kod profesionalaca, ali ako vama vise odgovara neka jeftinija varijanta, poslusajte nase savete:

1.Za odredjivanje duzine obrva potreban vam je štapić ili olovka. Naslonite štapić na spoljašnju  stranu nosa i držite ravno, tamo gde štapić preseca obrvu tu je početak obrve. Sve ostalo prema korenu nosa je višak koji morate odstraniti.

2. Naslonite štapić na sam kraj oka i tamo gde on preseca obrvu tu je kraj obrve.

 

3. Potrebno je iščupati sve dlačice iznad korena nosa jer one ukazuju na neurednost lica.

 

4. Lepo oblikovane obrve imaju i lagani luk, a kako biste pronašli vaš držite olovku paralelno s onom linijom pomoću koje ste odredili završetak obrva i koja prelazi tačno preko zenice. Tamo gdje olovka susreće obrvu mjesto je gde bi trebala biti najviša tačka luka.

 

5. Krenite sa cupanjem u zavisnosti od toga kakav oblik obrva zelite, evo I nekoliko predloga: 

Vazno je napomenuti da je za lep izgled potrebno uskladiti i boju obrva sa bojom kose. Veliku grešku čine, pogotovo plavuše koje se farbaju, ofarbaju kosu a crne obrve čine njihov izgled vrlo neprirodnim. Pravilo je da boja obrva bude samo za dve nijanse tamnija od boje kose. 

Kada ste gotovi s čupanjem obrva, na područje s kojeg ste uklanjali višak dlačica nanesite neku kremu koja će smiriti kožu, ukloniti crvenilo i sprečiti iritaciju. Srecno 🙂

 

 


loading...


Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!