Ovo su automobili koje najčešće žene vole da voze

Nema sumnje da velika većina devojaka voli da bira svoje vozilo isključivo prema dizajnu automobila. To je stvar koja obično izluđuje muškarce, iako neupitno svi vole da kupe lep automobil. Da li je lepa boja automobila, da li je mali i kompaktan, da li deluje jednostavno za upravljanje, ili pak sa druge strane – da li je dovoljno veliki – jesu pitanja koja prolaze devojkama kroz misli kada se odlučuju da kupe automobil. I još jednom da li je auto lep. Ipak, nemojte pomešati ove modele automobila sa kolima u kojima žene vole da vide svoje muškarce.

Kada je u pitanju automobil za mušarce, devojke i tada vole da automobil izgleda lepo, ali svakako nije loša stvar ako bi automobil bio jak i brz, možda kao neki klasični američki muscle car iz nekog filma i reklame, ili pak neki drugi brzi auto prefinjenih ivica i šmekerskog izgleda. Kada devojke biraju auto za sopstvene potrebe, ukus je nešto drugačiji. Odluka za kupovinu automobila obično pada na manja vozila koja su slatka, prijatna (mirišljava po potrebi), lepo upakovana u jedan paket i jednostavna za parkiranje. Upravo zato postoje razlike u tome koji se automobili dopadaju devojkama. Da li je auto namenjen za njihovu vožnju ili prosto uživaju da vide kako taj automobil proleće.

zenski automobil

Ekonomsko stanje u Srbiji i kupovna moć nikako ne ide u prilog vozačima i ne dozvoljava im da se prave želje za kolima lako realizuju, kog god pola vozači bili. Iako se stvari pomalo popravljaju, ako je suditi po rezultatima prodaje novih vozila na ovogodišnjem Sajmu automobila u Beogradu, i dalje se najčešće ide na kartu prikupljanja novca kroz prodaju starog vozila, nekom poznaniku ili uz posredstvo agencije za otkup kao što je recimo http://otkupautomobila.rs, da bi se potom kupilo novo polovno vozilo.

Koji god način da primenite za otkup, ovo su najpopularniji automobili među ženama širom sveta, a i u Srbiji, koje žene zapravo voze i vole, ako izuzmemo marke automobila poput Ferarija i Lambordžinija, ili drugih luksuznih automobila poput BMW X6 i drugih sličnih džipova.

#1 – Honda Civic

Čak i ako nije u pitanju lepa Honda Civic koju žene obožavaju, upravo su one te koje se češće odlučuju da kupe neki Honda automobil, naspram muškaraca. Istraživanja čak pokazuju da je verovatnoća a že žena kupiti Hondu za oko 30 % viša od toga da će je kupiti muškarac. Novi modeli Honde Sivik su futurističkog izgleda, zanimljivih ivica i lepog enterijera. Sve ono što bi moglo da zainteresuje žene pri biranju sopstvenog auta. Još ako je auto crven, uboli ste bingo.

zenski auto

#2 – Volkswagen buba

Nikada prevaziđena i preslatka buba, koja s kraja XX veka postaje znatno futurističkija i interesantnija, ali sa svim potrebnim odlikama koje i dalje govore „buba“, je i dalje hit među ženskim polom. Naravno da bi se neke devojke odlučile da voze i stari buba model, ako je dobro očuvan i sređen, ali je ipak nova buba ono što devojke vole. Od 1997. godine je počela da se proizvodi Nova Buba, od kada redovno stižu njeni naslednici. Takođe, buba dolazi i u kabriolet varijanti, što devojke posebno vole.

#3 – Opel Corsa

Prvi gradski auto koji ne može da omaši već duži niz godina, jeste Opelov model Corsa. Njegova kompaktnost, performanse i majušan izgled su dovoljan razlog zbog kog se devojke odlučuju da ga voze. Najnoviji model Opel Corsa je izašao krajem 2014. godine, i mnogi u Srbiji su imali priliku da ga lično testiraju na prostoru Nacionalno vozačke akademije NAVAK, pa čak i da osvoje Opel Corsu na mesec dana besplatnog korišćenja. Među mnogima su bile devojke koje su posebno bile zadovoljne izgledom automobila.

#4 – Mini

Mini auto proizvođač koji je proglašen za najuticajniji automobil tokom XX veka, sa svojim modelom Mini Cooper. I danas se proizvode njegovi sukcesori, od kojih je svaki bolji od prethodnog, a čini se i da ne njegova popularnost među devojkama ne jenjava. Automobil je prosto sladak i lep. Kompaktan i jednostavan za vožnju. To je dovoljno. Iako nema veze sa time šta žene obično vole da kupuju, zanimljivo je reći da se Mini često može videti na ulicama Beograda kao reklmano vozilo, koje obično voze žene. Baš kao i sledeće vozilo na našoj listi.

mini auto

#5 – Smart

Mnogi muškarci bi se složili kako je u pitanju veoma praktičan automobil ali u isto vreme vrlo onemogućavajućih karakteristika. Njegov dvosedišni karakter vozila pruža mogućnosts lakog kretanja u gradu i gotovo uvek šanse za parkiranje, međutim ovo definitivno nije automobil koji će voziti neka domaćica ili porodična žena sa svojom porodicom. Smart kao polovni automobil se može naći neočekivano povoljno, i zato je čest izbor mladih ljudi, a posebno devojaka u gradovima, pa i u Beogradu.

#6 – Renualt (Clio)

Reno je postao jedan od najčešćih automobila koji se vozi u Srbiji, bilo da je u pitanju model Reno Megan, bilo da je u pitanu manji, Reno Clio. Iako ne naročito lep automobil koji se izdvaja iz mase ostalih automobila sopstvene klase, vole ih podjednako muškarci i žene, iako ga ipak češće kupuju žene. Auto je kompaktan, obično isplativ i može se naći po povoljnim cenama ako se odlučujete za polovno vozilo.

Primetili ste da na listi nema najveće zvezde srpskih ulica i magistrala, Fiat Punto-a, zatim Fiće i potom Fiat 500L-a, ali ipak smo se odlučili da prostor posvetimo onim automobilima koji su karakteristično ženski, barem ako je suditi po dizajnu i tome koliko žene vole da ih voze.



Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *