Novogodišnje šminka – dočekajte Novu Godinu kao najlepša verzija sebe

Novogodišnje pripreme za muškarce znače da će odabrati idealno mesto za doček i obući nešto lepo bez previše pompe. Pripadnice lepšeg pola ipak imaju više posla. Sem pažljivog izbora garderobe, ulazak u novu godinu treba da se desi kada su najlepše. Znato ono „kakva ponoć, takva i godina“ – ili u svetu lepote „blistava u ponoć, blistava cele godine“.

Većina dama možda zbog obaveza, finanisija ili nekih drugih razloga neće imati vremena da poseti profesionalnog šminkera, ali smo mi sigurni da vam na vreme dajemo savet kako da se same nšminkate i izgledate fantastično. Znanja iz ovih snimaka će vam pomoći ne samo da budete najlepše u najluđoj noći, već i da blistate u svakom narednom danu nove godine!

Nanošenje korektora

Prva i osnovna stvar je da u novogodišnjoj noći treba da oteramo umor sa lica. Ako se već niste naspavale, korektor rešava taj problem i evo kako se on stavlja pravilno:

https://youtu.be/excYvmsRdW4

Nanošenje tečnog pudera

Dobro nanet tečan puder znači i baršunasto lice na kome svaki karmin ili senka dolaze do punog izražaja. Tečni puder moete naneti sunđerom:

https://youtu.be/lBlymkN4OPo

a može i takozvanom “tvor četkicom” ako želite da vam lice izgleda što prirodnije.

https://youtu.be/Mrf8Or2ECEU

Sakrijte nepravilnosti (bubuljice)

Mlađe čitateljke će obradovati ovaj video. Teška šminka na celom licu neće sakriti nesavršenosti koliko to može da uradi malo pažljivija kamuflaža manjim količinama kozmetičkih preparata.

Nanošenje pudera u prahu

Sve što je kremasto treba da se fiksira sa nečim što je praškasto, da bi šminka trajala celu noć. Puder u prahu ili kameni je obavezan nakon tečnog.

Izražene konture lica

Želite uže lice, tanji nos ili manji podbradak? Nema problema! Malo bronzera na pravim mestima i efekat može da bude postignut. Nema potrebe za „a la Kim Kardašijan“ preterivanjem – budite umereni!

Nanošenje rumenila

Uz malo tonova boje kajsije, korala ili ružičaste nijanse, izgledaćete mlađe, svežije i odmornije. Pogledajte kako pravilno da stavite rumenilo:

https://youtu.be/x8JieNgISYo

Korekcija obrva

Oko više dolazi do izražaja kada su obrve uredne i pravilno oblikovane. Gde pinceta pogreši – senka i olovka ispravljaju grešku. Možete ovo da učinite što prirodnije:

https://youtu.be/XuOvr_peO4c

Ili malo dramatičnije, za pravi noćni „look“:

Ajlajner

Must“ noćne šminke je ajlajner. Ako niste vešti sa ajlajner četkicom, pomoćiće vam olovka:

Predlozi za nanošenje senke

Dajte očima dubinu i izražajnost senkama. Ovde su saveti za one sa malo spuštenim kapcima, jer se takve oči teže šminkaju:

a za ostale je tu čuveni i obožavani Smoky Eyes koji nikada ne izlazi iz mode. Ova verzija je u tamnoj varijanti, ali i dalje jednostavna. Možete uvek da uradite isto i u nekoj drugoj boji. Ne mora sve da bude braon, crno i sivo:

https://youtu.be/gsvSwpGC2Ws

I naravno, kakva bi to Nova Godina bila bez jednog savršenog dodatka, koji prosečnu šminku čini holivudskom a prosečne oči magičnim?

Veštačke trepavice

Naglasite oči, stavite lagani karmin ili sjaj na usta – jer on ne mora da se popravlja svaki čas kao jači karmini. Dodajte po neku zvezdicu ili šljokicu i blistajte poput prave zvezde!



Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *