Večernja šminka

Šmmka za veče treba da bude intenzivnija od dnevne šminke. Za veče se prepomčuje stavljanje tečnog pudera na lice i vrat, upotreba senke i ruževa jakih boja i sa svetlucavim prelivima, kao i smelije ili kontrastne kombinacije boja. Ako se koristi maskara u boji treba je naneti preko već osušenog sloja crne maskare.

ŠMINKA ZA SPECIJALNE VEČERNJE IZLASKE, kao što je doček Nove godine, može biti još jača i maštovitija od uobičajene večernje šminke. Tečni puder se obavezno stavlja, jer omogućava da lice cele noći izgleda sveže i blistavo.

Ukoliko je haljina dublje izrezana i bez rukava, puder se stavlja do ivice dekoltea i na ruke. Puder u prahu može biti transparentan ili sa finim sitnim česticama koje se prelivaju na svetlosti. Rumenilo za obraze može da se koristi u nekoliko nijansi, ali čak ni u novogodišnjoj noći ne sme biti suviše naglašeno.

  • Taman puder čini lice umornim i starim.
  • Šminka za dan stavlja se pri dnevnom svetlu.
  • Najsmelije kombinacije mogu se praviti sa senkama i olovkama za oči.
  • Šminka će biti postojanija ako se preko kompletno našminkanog lica prede kockicom leda.
  • Boja i intenzitet šminke drugačije izgledaju pri različitom veštačkom osvetljenju.

Najsmelije kombinacije mogu se praviti sa senkama i olovkama za oči, s obzirom na to da su za ovakve prilike dozvoljene sve boje i nijanse, od neutralnih do vrlo jakih, zlatnih i srebrnih. Jedino pravilo je da se senke nanose tako da se boje slivaju jedna u drugu. Olovke, tuševi i maskare mogu, takođe, biti jakih i neobičnih boja (ljubičasta, indigoplava, smaragdnozelena itd.). dok se vrhovi trepavica mogu namazati zlatnom ili srebrnom maskarom.

S obzirom na to da čak i ruž jake boje može u toku noći da izbledi, obavezno je iscrtavanje konture usana olovkom za nijansu tamnijim od osnovne boje ruža. Najbolji efekat za veče postiže se kombmacijom ruževa i upotrebom specijalnih ruževa sa sedefastim ili zlatnim prelivom.

Da bi šminka preko cele noći ostala postojana, na kraju šmmkanja preko lica treba preći kockicom leda. Postojanost šminke poboljšava i upotreba silk pudera u prahu koji se nanosina kompletno našminkano lice i čim ga još blistavijim.

I, konačno, treba znati da boja i mtenzitet šmmke drugačije izgledaju pri različitom veštačkom osvetljenju. Električno svetlo daje ravnomemu i toplu svetlost, pa zahteva jasne boje šminke (crvena, boja rđe, zelena, plava). Neonsko svetlo je oštro i hladno i zato treba izbegavati blede tonove ruža za usne, kao i sive i braon boje, a birati tople boje kao što su boja mandarme, pink roze, pozlaćena i boja korala. Večemja šminka najbolje izgleda pri svetlosti sveća, osim ako je lice pocrnelo. Pri ovakvom osvetljenju ne bi trebalo konstiti naranđžaste ruževe za usne i jaku šminku za oči. Umesto toga preporučuju se ružičasti i ruževi boje vina, senke za oči u ljubičastoj i boji šljive i dosta rumenila.

Zbog toga bi, barem za specijalne prilike, trebalo da se unaprd obavestite o ambijentu u kome ćete provesti noć.

Večernja šminka – VIDEO



Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *