Dnevna šminka

Šminka za dan, naročito za posao, treba da bude neupadljiva. Zato treba birati svetlije boje i voditi računa da se ne nanose prevelike količine. Za dan je najbolje koristiti puder u prahu, a ako se koristi tečni, on ne bi trebalo da bude taman. Taman puder ne samo da će lice učiniti umomim i starijim, već će mu oduzeti svu svežinu.

Rumenilo, takođe, treba staviti pažljivo i iznijansirati ga pri dnevnoj svetlosti, da bi lice imalo što prirodniji izgled. Za šminkanje očiju važe ista pravila, zato treba izbegavati senke jakih boja, svetlucave senke, upadljivo iscrtane linije oko očiju i previše maskare. Usne treba pažljivo uokviriti 1 ujutro staviti samo malo sjaja, a u toku dana mogu se premazati ružem odgovarajuće boje. Šminka za dan stavlja se pri dnevnom svetlu.

Najbolje je da ogledalo bude prislonjeno uz prozor tako da svetlo pada direktno na lice. Međutim, nikada se ne bi trebalo šminkati na suncu jer se može desiti da se preterano našminkate i izgledate neprirodno. Ako se šminkate u kupatilu pri veštačkom svetlu obavezno pred izlazak prekontrolišite izgled na dnevnoj svetlosti.

Kako da se našminkate preko dana?



Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *