Kratki saveti za rešavanje krize vašeg izgleda

0

Duboko udahnite i počnite sa saniranjem

Svakoj od nas se dogodilo da u trenucima kada nam je najvažnije da sve bude u savršenom redu, nešto pođe naopako i završimo sa polomljenim noktom, ispucalim usnama, loše počupanim obrvama ili bubuljicom koja kao da je samo čekala da konačno zakažete prvi sastanak sa potencijalnim dečkom, pa da se pojavi u svom punom „sjaju“.

Ne paničite – evo brzih, kratkotrajnih rešenja koja možete shvatiti kao prvu pomoć.

Kad farbanje pođe naopako

Zamislite situaciju: želite da izgledate najzanosnije moguće i zato odlučujete da osvežite kosu farbanjem koje se loše završava. Ne samo da niste dobile željenu nijansu već je to dobijeno prejako, neukusno, ne dopada vam se i želite da nestane. Kako? Siđite do prodavnice po Coca-Colu od 2 litra, udobno se zavalite i popijte koju čašu. Šalim se naravno, Coca-Cola vam je potrebna kako biste njom oprali kosu i tako postigli manje intenzivnu boju. Ovaj „tretman“ najbolje deluje kod plavuša kojima umesto platinaste boja kose bude skoro smeđa, pa čak i žuta.

Polomljen nokat = drama

Ako vam se dogodi da se u toku spremanja za grad ili neki važan sastanak, polomi ili napukne nokat nemojte dizati masovnu histeriju jer nije odmah sve izgubljeno. Iako je prvi logičan potez skraćivanje i turpijanje, to znači da biste onda morale da skratite SVE nokte jer nijedna prava dama sebi ne bi dozvolila da joj manikir izgleda kao zig-zag. Dakle, ili nekako da „zakrpite“ situaciju ili da ih sve skratite. Predlažem da umesto paničnog seckanja, pribegnete najjednostavnijem instant rešenju – super lepku. Naravno, to deluje samo u slučaju kada nokat nije sasvim odlomljen već samo napukao. Sastavite ga lepkom, premažite sloj providnog laka a zatim sve to sakrijte željenom nijansom. Izdržaće do kraja večeri, ukoliko se ona ne produži do nečijeg kreveta, ali, tada će vam nokti biti poslednje o čemu ćete razmišljati.

Rupa u obrvi

Ako ste nekada u žurbi, kao na primer ujutru pred posao, čupale obrve, ovakva omaška vam je dobro poznata. Najmanja nepažnja dovodi do toga da povučete pogrešnu dlačicu i završite sa rupom u obrvi koja izgleda svakako, samo ne privlačno. Postoji rešenje i za to. Uzmite četkicu za obrve i očešljajte ih u smeru suprotnom od onog u kome rastu, kako biste primetili oštećeno mesto. Kada ga ugledate, popunite ga olovkom, ali budite vrlo pažljivi pri izboru nijanse koja MORA biti ista kao boja vaših obrva. U suprotnom to može izgledati veoma neukusno.

Bubuljica – stari neprijatelj

Ako već morate da izigravate domaćina ovakim posetiocima, to ne znači da morate da budete ljubazne već im lepo objasnite da je vreme da odu. Prvi korak je ceđenje bubuljice, ali to smete da uradite jedino uz pomoć papirne maramice kojom ćete ublažiti oštrinu nokta i sprečiti prodiranje još većeg broja bakterija u zapaljeno mesto. Nakon toga, nanesite antibakterijski losion koji obično kupujete ili potražite u apoteci neutralni losion sa anti-inflamatornim dejstvom. Sačekajte desetak minuta da lice upije losion, a zatim na to mesto nanesite čvrsti korektor, nikako tečni koji može dodatno iritirati bubuljicu, a nekoliko minuta kasnije i puder, odnosno toniranu kremu. Takve nesavršenosti na licu se najbolje kamufliraju preplanulim tenom, što se idealno uklapa u letnju atmosferu, tako da dodajte malo bronzanog rumenila na lice (na čelo, nos, bradu, jagodice, liniju vilice) kako biste posigli izgled prave bronzane boginje.

Ispucale usne

Koža usana je veoma osetljiva na vremenske prilike, bilo da su u pitanju niska temperatura, vetar i hladnoća ili pak sunce i vrelina. Pre svega, poželjno je da koristite grožđanu mast ili stik za usne koji ima zaštitni faktor da bi usne i na suncu ostajale negovane. Ako niste preventivno brinule o usnama na taj način, ostaje vam da se izborite sa njihovom ispucalom površinom. Evo kako:

Nakon tuširanja blago istrljajte usne mekanim peškirom jer ćete na taj način ukloniti sastušene, mrtve ćelije kože. Nakon toga nanesite med na usne, isto onako kao što biste naneli najobičniji balzam, i ostanite sa slatkim slojem na usnama sve do vremena kad treba da krenete. Med će revitalizovati vaše usne i omogućiti vam usne koje izgledaju privlačno i zdravo a ne osušeno i umorno.

 

PREPORUČENI POSTOVI

Šta uzrokuje celulit? Celulit je naziv za ružne naslage koje sve veći broj žena primećuje na svom telu. Mnoge od njih smatraju da je to isključivo posledica gojaznosti i be...
Anatomija ženskog polnog organa Anatomija ženskog genitalnog sistema Sva zbivanja u vezi sa stvaranjem novih ljudskih bića odigravaju se u organizmu žene, čiji su polni organi već p...
Share.

Leave A Reply