Prirodne maske za lice

Zlatna pravila koja treba primeniti pre nanosenja maske na lice
1. Vezite kosu da vam ne pada na lice
2. Pre nego sto nanesete masku ocistite lice
3. Masku nanosite prstima
4. Nikad ne nanosite masku oko ociju. Podrucje oko ociju je veoma osetljivo, pa gledajte da taj prostor ostavite prazan.
5. Kada stavite masku pokusajte da se opustite, ne pokusavajte da govorite i legnite. Najbolji nacin kada stavite mesku je da legnete u kadu.
6. Ostavite masku na licu vremena koliko se preporucuje, ne duze od toga.
7. Sve maske imaju uputstva kako se primenjuju i uklanjaju, pokusajte da ih pratite.

maska za lice od jaja

Maska za lice sa jajetom i bademima
Ovo je veoma dobra maska za suvu kozu. Uzmite jedno jaje i dodajte kasicicu bademovog ulja i dobro promesajte ovu smesu, zatim temeljno nanesite na lice smesu i ostavite da stoji 10-15 minuta. Nakon sto prodje 10-15 minuta isperite lice hladnom vodom. Ova maska ce dati blistavo lice ljudima sa suvom kozom, jer poznato je da bademovo ulje daje odlicne efekte suvoj kozi.

 

Maska za lice sa krastavcima i jogurtom
Napravite pire od 1/2 krastavca i 1 kasike jogurta u blenderu. Kada napravite smesu nanesite je ravnomerno na lice. Ostavite na licu da odstoji 10-15 minuta, a zatim isperite lice hladnom vodom.

 

 

Maska za lice od banane, meda i jogurta
Uzmite bananu i temeljno je promesajte sa 1 kasicicom meda i 2 kasicice jogurta. Kada napravite smesu nanesite je ravnomerno na lice. Ostavite je na lice dok je koza temeljno ne upije i dok se potpuno ne osusi na licu, a zatim isperite lice hladnom vodom.

 

Maska za lice od avokada
Uzmite pola avokada i primenite ga na lice temeljno i svuda i ostavite da odstoji dok se potpuno ne osusi, a zatim operite lice iskljucivo hladnom vodom.

 

 

Maska za lice od jabuke
Uzmite zdravu zrelu 1/4 jabuke i izgnjecite je sa viljuskom i dodajte 1 kasicicu zobeni pahuljica i jednu kasicicu meda. Primenite ovu masku na lice i ostavite je na licu dok se temeljno ne osusi i zatim operite lice hladnom vodom. Ovo je posebno dobro za sve tipove lica u jesen.

 

Najbolja maska za liceNajbolja maska za lice
Najbolja maska je med, jer pomaze u otvaranju pora i cisti kozu. Lice treba prvo isprati mlakom vodom, a zatim hladnom vodom da bi ste zatvorili pore jer pore treba da bdu zatvorene, nakon ciscenja. Cilj primene ove maske na kozi je da otvori pore na kozi i ukloni prljavstinu i pesak unutar koze i nakon toga da zatvori pore. Cista koza je veoma velika prednost, posebno u lepoti zena, ako je koza sjajna daje lep izgled koji ne moze da se poredi sa licem punim bubuljica.

Kombinovana maska za lice
Mleko je odlicno za upotrebu kod ljudi koji imaju masnu kozu. Dobro ga nanesite na lice i ostavite da odstoji 5-10 minuta i na kraju isperite lice. Za neutralnu kozu dodajte jos jedno jaje, pola solje kuvane kase od ovsenih pahuljica i jednu kasicicu maslinovog ulja. Nanesite ovu smesu na lice i ostavite da se osusi, a zatim isperite pod obicnom vodom. Za suvu kozu napravite smesu od jednog zumanceta, jedne kasicice meda, jedne kasicice maslinovog ulja, i jedne kasicice ulja vitamina E ili ulja za bebe, nanesite ovu smesu na lice i ostavite da ostoji 10-15 minuta, a zatim isperite lice mlakom vodom i osusite lice potpuno ili ga obrisite peskirom.

Maska za lice od jogurta za sve tipove koze
Ova maska je jednostavna, ima samo dva satojka. Ova maska je odlicna za sve tipove koze, a posebno za one koji su izgoreli od sunca.

Uzmite 1 kasiku jogurta (sa niskim procentom mlecni masti ili bez masti) i 1 kasicicu meda
Promesajte smesu, zatim primenite je na lice.
Neka maska odstoji na licu 15 minuta
Operite lice i obristite peskirom.
Za suvu kozu, dodajte malo vise meda.
Za masnu kozu dodajte nekoliko kapi svezeg gustog soka.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *